19 noiembrie, 2008

Astazi se deschide a cinsprezecea editie a Targului International GAUDEAMUS – Carte de invatatura

Cea de a cincisprezecea ediţie a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură,  se deschide astazi la Bucuresti.
Evenimentul se va desfasura în perioada 19 – 23 noiembrie, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo.
Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură 2008 a fost inclus de Comisia Europeană în Anul European al Dialogului Intercultural.
Deschiderea oficială a ediţiei 2008 va avea loc astazi 19 noiembrie, ora 12.00.
Anul acesta, numărul expozanţilor este de peste 400, reprezentând câteva dintre cele mai importante segmente din domeniul editorial şi educaţional, astfel: edituri româneşti – 40%, edituri străine cu stand propriu, în stand naţional sau reprezentate la târg de agenţii de difuzare româneşti – 36%, instituţii de învăţământ româneşti – 5,25%, instituţii de învăţământ străine – 2,25%, agenţii de difuzare de carte românească şi străină – 4,25%, firme multimedia şi instituţii cu acest profil – 2,75%, asociaţii profesionale – 2,25%, ONG-uri – 2%, instituţii mass-media – 3,5% etc.
Ultimele apariţii editoriale ale celor mai prestigioase edituri din România şi din străinătate, titluri în premieră şi o bogată ofertă educaţională, adresată tuturor categoriilor de vârstă, vor fi astfel disponibile în incinta Târgului, pe parcursul a cinci zile.
Programul de manifestări al ediţiei cuprinde peste 400 de evenimente. Dintre acestea, 57,5% constituie lansări sau prezentări de volume ale unor autori români, Târgul devenind astfel un excellent instrument de promovare a literaturii autohtone, 21,25% sunt lansări de titluri aparţinând unor autori străini traduşi în limba română, iar 12,5% evenimente profesionale (dezbateri, seminarii, mese rotunde).

Ediţia 2008, derulată sub semnul Anului European al Dialogului Intercultural, propune o reîntâlnire cu deja tradiţionalele secţiuni speciale şi expoziţii „marca GAUDEAMUS”, dar şi cu o serie de noutăţi.
Astfel, va avea loc Expoziţia „Leonardo da Vinci – Invenţiile unui geniu” care cuprinde reproduceri ale maşinilor inventate, proiectate şi concepute de Leonardo da Vinci, fabricate din lemn, metal şi pânză de specialiştii de la Muzeul “Leonardo da Vinci” din Florenţa, după schiţele originale ale artistului.
Majoritatea modelelor nu au fost reproduse în timpul vieţii inventatorului. Expoziţia a vizitat până acum peste 60 de oraşe ale lumii, poposind în România la iniţiativa Autorităţii Naţionale pentru Tineret, a asociaţiei Future Networks şi a Uniunii Naţionale a Studenţilor. Evenimentul a fost înscris de Comisia Europeană în Anul European al Dialogului Intercultural 2008 şi în Anul Inovaţiei 2009.
În cadrul Târgului GAUDEAMUS, expoziţia a fost organizată cu sprijinul Reprezentanţei Comisiein Europene în România şi al Autorităţii Naţionale pentru Tineret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website