4 iulie, 2017

4 Iulie – o Declarație de Principii, nu doar de Independență

Happy Independence Day! Happy 4th of July!

Marcăm alături de partenerii și prietenii noștri cei 241 de ani de democrație ai Statelor Unite, construită pe patru principii fundamentale: Egalitatea între oameni, Drepturile Fundamentale, Legitimitatea Guvernării dată prin votul oamenilor și Dreptul Oamenilor de a schimba o guvernare atunci când aceasta eșuează în a proteja drepturile celor care au ales-o.

Thomas Jefferson, alături de Benjamin Franklin, John Adams, Roger Sherman și Robert Livingston au conceput textul care a rămas un exemplu în istorie, nu doar ca o „Declarație de Independență” ci ca o „Declarație de Principii” pentru toate democrațiile lumii.

Aceste principii nu sunt doar o parte a istoriei ci valori comune, care merită apărate și reafirmate!

Cei 8.000 de km care separă Washingtonul de București dispar grație acestor valori comune. Ele sunt principalul liant atât al Parteneriatului Strategic pe care România îl are cu Statele Unite cât și al tuturor celorlalte aspecte ale relației dintre România și Statele Unite: susținerea reciprocă în cadrul NATO și al Națiunilor Unite, misiunile comune în Afganistan sau Irak, parteneriatul transatlantic cu Uniunea Europeană, relațiile economice și multe altele.

Uniți de aceste principii, fiecare în parte – România, Statele Unite, Uniunea Europeană și toți împreună suntem mai puternici, mai stabili și mai prosperi!