21 noiembrie, 2013

A fost pus în funcțiune al doilea utilaj care sapă tunelul metroului din Drumul Taberei

Astăzi, 21 noiembrie 2013, cel de-al doilea echipament Tunnelling Boring Machine (TBM) a început execuţia tunelului de metrou dinspre staţia Academia Militară către Orizont, pe firul doi.

Este foarte important ca aceste lucrări să continue într-un ritm susținut, cum s-a întâmplat în ultima perioadă. Vom monitoriza cu atenție acest lucru pentru a ne asigura că antreprenorii vor respecta termenele. Pe măsură ce lucrările vor avansa, vom încerca să redăm  bucureștenilor traficul la suprafață”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Utilajul care a ajuns la stația Orizont în urmă cu două săptămâni este în curs de a fi transferat în capătul opus al stației, după care va începe execuția tunelului către următoarea stație, Favorit. Potrivit estimărilor, în prima jumătate a anului 2015 structura staţiilor şi tunelelor va fi gata. Urmează lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele. Termenul preconizat pentru darea în folosinţă a tronsonului Râul Doamnei – Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.

Sursa foto: www.hotnews.ro