17 decembrie, 2013

„Absorbția fondurilor europene a crescut cu 95% de la preluarea mandatului.”

Rata de absorbție a fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programului Operaţional Sectorial „Transport”, aferentă exercițiului financiar 2007-2013, a urcat la 30,8%, de la nivelul de 16% înregistrat în luna august, în doar trei luni și jumătate de mandat al ministrului Transporturilor Ramona Mănescu.

În acest interval de timp a fost atrasă în cadrul POS-T suma de 596,8 mil. Euro, față de 2007 – 2012, perioadă în care fondurile europene au însumat doar suma de 295 mil. Euro.

“Când am venit în fruntea acestui minister, mi-am propus ca obiectiv principal creșterea absorbției fondurilor europene și încep deja să se vadă rezultatele. Am ajuns la 30,8%, aproape dublu față de cât era în momentul în care am preluat mandatul. Și dacă păstrăm acest ritm, sunt convinsă că vom reuși să atragem banii alocați în acest exercițiu financiar”, a declarat ministrul Transporturilor.

Creşterea absorbției din acest an se datorează măsurilor de management luate la nivelul Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Transport” din cadrul Ministerului Transporturilor, dar și evoluției lucrărilor la proiectele din domeniile naval și feroviar.

Termenul limită până la care se pot absorbi fondurile europene nerambursabile aferente Programului Operațional Sectorial „Transport” 2007-2013 este 31 decembrie 2015.