2 februarie, 2012

ACTA: Acordul nu va fi votat de europarlamentari in actuala forma, crede Ramona Manescu

Europarlamentarul Ramona Manescu a declarat, in exclusivitate pentru Mondo News, ca nu crede ca actuala varianta a Acordului Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA) va fi adoptata de europarlamentari si a subliniat ca documentul va ajunge in Parlamentul European in luna mai, la Comisia de Comert International.

Totodata, liberala Ramona Manescu si-a exprimat convingerea ca internetul trebuie sa ramana un spatiu liber si a subliniat ca incercarea PDL de a ingradi drepturile fundamentale ale romanilor va fi condamnata la Bruxelles.

„Cred cu tarie ca internetul trebuie sa ramana un spatiu liber iar incercarea PDL de a ingradi si mai mult drepturile fundamentale ale romanilor va fi cu siguranta condamnata la Bruxelles. Tratatul urmeaza sa ajunga in Parlamentul European in luna mai, la Comisia de Comert International si dupa aceea in plen, pentru a fi votat. Nu cred ca europarlamentarii vor permite adoptarea, in aceasta varianta, a Tratatul Comercial impotriva Produselor Contrafacute”, a declarat Ramona Manescu.

Europarlamentarii PNL au condamnat de la inceput ACTA in PE

Totodata, Ramona Manescu a amintit ca europarlamentarii PNL au condamnat ACTA de la bun inceput, prin votul dat in Parlamentul European. Ea a explicat ca liberalii au votat in favoarea unei rezolutii ce subliniaza clar ca viata privata si protectia datelor sunt valori fundamentale ale UE, care trebuie respectate inclusiv in prevederile ACTA.

„Noi, europarlamentarii PNL, am avut o pozitie foarte clara si am condamnat de la inceput Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA), prin votul pe care l-am dat in favoarea unei rezolutii ce subliniaza foarte clar ca viata privata si protectia datelor sunt valori fundamentale ale Uniunii Europene, recunoscute la articolul 8 din Conventia Europeana a drepturilor omului si la articolele 7 si 8 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE, care trebuie respectate in toate politicile si reglementarile adoptate de UE, inclusiv in prevederile ACTA”, a mai spus europarlamentarul.

Guvernul trebuia sa consulte intai populatia cu privire la ACTA

Ramona Manescu considera ca ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a incalcat principiile democratiei prin semnarea tratatului, fara o consultare a populatiei in prealabil.

„Ministrul Valerian Vreme a incalcat principiile democratiei semnand acest document, fara o consultare prealabila a populatiei si din pacate, aceasta pare sa fie singura strategie a PDL. In primul rand, Guvernul trebuia sa organizeze o dezbatere publica cu privire la acest Acord si in al doilea rand trebuia sa solicite opinia Parlamentului Romaniei”, a mai explicat Ramona.

Sursa:Mondonews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website