30 septembrie, 2014

Aderarea Moldovei la EU: discuții la audierile Comisarului pentru extindere din comisia AFET

Astăzi, în Comisia de Afaceri Externe din cadrul Parlamentului European, s-a prezentat pentru audieri domnul Johannes Hahn, comisarul desemnat de către Preşedintele Comisiei Europene pentru portofoliul Politica europeană de vecinătate și pentru negocierile privind extinderea.

Am avut ocazia să lucrez cu domnul Hahn și în mandatul anterior, în comisia REGI, unde am avut o colaborare și comunicare foarte bune. Îi urez succes și în noul mandat căruia sunt sigură că îi va face față cu succes.

În cadrul audierilor de azi, l-am întrebat pe domnul Hahn dacă va susține pe parcursul mandatului său trecerea Republicii Moldova la următorul nivel în acest proces de aderare, în condițiile în care acest stat se va dovedi pregătit de aderare, indiferent de stadiul în care Ucraina și Georgia se vor afla sau va trata la pachet aceste trei state.

Așa cum a arătat în răspunsul său și domnul Hahn, în acest proces un rol important îl va avea în primul rând opțiunea cetățenilor moldoveni, care trebuie să dorească și să fie pe deplin pregătiți pentru aderarea la UE.

Ca europarlamentar român, voi face tot ce depinde de mine pentru ca Republica Moldova să facă acest pas care va aduce mai aproape perspectiva prosperității și a integrării europene pentru moldovenii de peste Prut.