3 aprilie, 2017

Agenda activităților din Parlamentul European în săptămâna 03-09 aprilie, 2017

Săptămâna 3-9 aprilie găsește Parlamentul European în sediul său de la Strasbourg, în ședință plenară. Dezbaterilor și voturilor din plen li se adaugă și întâlniri ale comisiilor, precum și lucrul la diferitele rapoarte aflate în pregătire.

În Comisia de Afaceri Externe (AFET), luni, va avea loc o întâlnire cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica europeană de vecinătate, pe tema punerii în aplicare a Instrumentului european de vecinătate, în perioada 2017/2018-2020.

În plenul Parlamentului vor fi discutate, la fel ca în orice altă întâlnire de la Strasbourg, o multitudine de proiecte, de menționat fiind raportul de marți, 4 aprilie, referitor la ancheta privind măsurarea emisiilor în sectorul autovehiculelor; raportul referitor la abordarea deplasărilor refugiaților și migranților: rolul acțiunii externe a UE, ce va fi dezbătut marți si votat miercuri; poziția UE privind negocierile cu Marea Britanie pe tema BREXIT și Dezbaterea tematică privind răspunsul UE la discursurile de incitare la ură, populism și știrile false pe platformele de comunicare socială.

Mai multe despre programul acestei săptămâni pot fi găsite aici.

Lucrarile Parlamentului pot fi urmarite in direct folosind urmatorul link:
http://www.europarl.europa.eu/plenary/ro/home.html