12 septembrie, 2016

Agenda activităților din Parlamentul European în săptămâna 12 – 18 septembrie

Ca întotdeauna, întâlnirea Parlamentului European de la Strasbourg are o agendă foarte încărcată, iar activitatea, de multe ori, se termină după ora 23.00.

Dintre subiectele pe care le consider foarte interesante și de impact pentru România se numără discuțiile de luni legate de energie (urmate marți de vot asupra rezoluțiilor dezbătute) și rezoluția privind „Politica de coeziune și strategiile de cercetare și inovare pentru specializare inteligentă”.

La fel, un moment care trebuie urmărit neapărat este cel de miercuri, 14 septembrie, când Președintele Comisiei Europene va susține în plenul Parlamentului o declarație privind Starea Uniunii Europene. În contextul actual, Uniunea are mare nevoie de o reafirmare a valorilor și scopurilor comune precum și de o adaptare la noile realități. Chiar dacă pentru mulți pare improbabil, există riscul unui eșec al întregii construcții europene dacă actualii lideri nu reușesc să vină cu un răspuns adecvat amenințărilor și problemelor complexe cu care se confruntă cele 28 (încă) de state.

Este de menționat că, în această săptămână, Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European va avea un moment special, joi 15 septembrie, urmând să-l aibă ca invitat la o discuție pe Sanctitatea Sa al XIV-lea Dalai Lama.

Mai multe informații despre punctele din agenda Parlamentului European din această săptămână găsiți mai jos.

De asemenea, lucrările Parlamentului pot fi urmărite live, folosind următorul link.

Agenda 12-18 septembrie 2016 p1

Agenda 12-18 septembrie 2016 p2

Agenda 12-18 septembrie 2016 p3

Agenda 12-18 septembrie 2016 p4