14 noiembrie, 2016

Agenda activităților din Parlamentul European în săptămâna 14-20 noiembrie, 2016

O nouă săptămână de lucru în Parlamentul European care începe cu ședința Comisiei de Afaceri Externe (AFET) și o audiere publică pe tema politicii externe a UE în regiunea Sahel.

Nordul Africii, dar în aceeași măsură și Africa Sub-Sahariană sunt zone fierbinți, aflate în imediata vecinătate a Uniunii Europene, care încă sunt dominate de instabilitate atât politică cât și economică. Organizații teroriste precum Al-Qaeda, Al-Shabaab sau Boko Haram sunt o amenințare reală pentru securitatea a multor milioane de africani, fiind una dintre motivațiile celor care au ales să emigreze către Europa.

Marți voi susține o prezentare în cadrul unui eveniment organizat de Direcția de Comunicare a Parlamentului, dedicat comunicării cu noile generații, precum „Milenialii” și „Generația X”. Social Media au început să domine în rândul canalelor de comunicare, inclusiv cea politică, mai ales pentru cei tineri. Dezbaterea va aduce față în față membri ai Parlamentului European, jurnaliști și comunicatori alături de o audiență formată din tineri de la care mă aștept să vină foarte multe întrebări.

Miercuri voi participa la o Conferință Internațională organizată de The Atlantic Treaty Association (ATA) ce are ca temă cooperarea dintre NATO și UE după Summitul de la Varșovia, în contextul amenințărilor hibride. Tema este de mare interes și pentru România, care nu este de loc ferită de amenințările de acest fel.

Joi -ultima zi cu activitate în Parlament din această săptămână sunt invitată să particip la un Forum organizat de Consiliul Ambasadorilor Arabi din Bruxelles, dedicat unor teme precum:
• Toleranța în Islam și respingerea urii, violenței și extremismului
• Femeile în lumea arabă – între religie și tradiție

Mai multe despre programul acestei săptămâni pot fi descărcate aici și mai jos.

Agenda 14-20 noiembrie 2016 p1

Agenda 14-20 noiembrie 2016 p2

Agenda 14-20 noiembrie 2016 p3

Agenda 14-20 noiembrie 2016 p4