16 ianuarie, 2017

Agenda activităților din Parlamentul European în săptămâna 16-22 ianuarie, 2017

Parlamentul European se întrunește în perioada 16-19 ianuarie în prima sa ședință plenară din acest an, iar lucrările vor fi dominate de alegerea unui nou președinte al Parlamentului.

Fostul președinte al Parlamentului European – domnul Martin Schulz și-a încheiat mandatul la finalul anului trecut. Dintre cei care candidează la această înaltă poziție, prima șansă o are actualul Vicepreședinte al Parlamentului European – domnul Antonio Tajani, care reprezintă grupul PPE în Parlament.

Alegerea Președintelui va fi urmată de alegeri pentru celelalte funcții din Parlament – vicepreședinți și chestori.

În afara dezbaterilor și votului privind Președintele Parlamentului –  un subiect politic dar care va avea impact în politicile europene viitoare, vor fi discutate și votate și alte subiecte, cel puțin la fel de interesante.

De exemplu, miercuri va fi dezbătut proiectul Sectorul logisticii în UE și transportul multimodal pe noile coridoare TEN-T, iar joi este programat votul asupra acestui proiect.

Joi vor avea loc și o serie de  declaraţii ale Consiliului şi Comisiei referitoare la propunerile de ajutor de urgență pentru refugiații și migranții care se confruntă cu condiții
meteorologice extrem de nefavorabile în taberele din Europa.

Mai multe despre programul din această săptămână al Parlamentului European pot fi descărcate aici. De asemenea, folosind următorul link, pot fi urmărite în direct lucrările Parlamentului.