23 ianuarie, 2017

Agenda activităților din Parlamentul European în săptămâna 23-29 ianuarie, 2017

Parlamentul European are programate pentru această săptămână activități în comisiile de specialitate și în Delegații.

Comisia de Afaceri Externe (AFET), a cărei membră sunt, are programate întâlniri marți și miercuri. Două subiecte de pe ordinea de zi merită în mod special menționate, ele reprezentând un interes particular și pentru România:

  • Împreună cu Comisia pentru dezvoltare, marți, în AFET se va dezbate subiectul „Abordarea fluxurilor de refugiați și de migranți: rolul acțiunii externe a UE”;
  • Tot marți va avea loc și un schimb de opinii pe tema situației actuale și a intensificării tensiunilor din Balcanii de Vest.

Delegația pentru relația cu țările Mashreq (DMAS), a cărei vicepreședintă sunt, are și ea întâlniri marți și miercuri. Marți, începând cu ora 9.30 dimineața, va avea loc un schimb de opinii cu Stefano Severe, Reprezentantul UNHCR în Iordania, pe tema situației la zi și a perspectivelor de viitor în privința refugiaților, inclusiv despre posibilitățile de relocare.

Aș mai doresc să amintesc și workshopul de marți, ce va avea loc între orele 17.30 și 18.30, pe tema relațiilor dintre UE și Turkmenistan, ce beneficiază de un foarte valoros panel de vorbitori.

Mai multe detalii despre activitățile acestei săptămâni pot fi găsite aici.