25 septembrie, 2017

Agenda activitatilor din Parlamentul European in saptamana 25-29 septembrie, 2017

Parlamentul European are o Agendă plină în această săptămână, cu întâlniri ale Comisiilor, Delegațiilor și Grupurilor de lucru, la care se adaugă și intalnirea European Ideas Network a PPE de la Roma.

Luni, alaturi de intalnirea Comisie INTA si a Delgatiei pentru Relatia cu Peninsula Arabica, are loc si o intalnire a Comisiei pentru Securitate si Aparare (SEDE) la care se vor discuta mai multe subiecte extrem de fierbinti. Este vorba despre revizuirea pe termen lung a Agentiei Europene de Aparare, situatia de securitate din Orientul Mijlociu si situatia de securitate in Coreea de Nord.

Marti incepe Debating Security Plus, un brainstorming online, organizat de Friends of Europe pe durata a trei zile. Evenimentul va aduna experti din intreaga lume ce vor dezbate sase teme majore: contracararea radicalizarii si terorismului global; razboiul hibrid si amenintarile asimetrice; proliferarea nucleara; apararea cibernetica; regandirea securitatii si dezvoltarii; schimbarile climatice, conflictele si migratia in masa.

Tot marti va avea loc si evenimentul de prezentare oficiala a candidaturii Romaniei pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului la Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE.

De miercuri incep lucrarile EIN Summer University ce aduce impreuna sute de decidenti, oficiali de rang inalt, reprezentanti ai mediului academic si ai societatii civile care pentru trei zile vor avea dezbateri in cadrul temei generale intitulate „Securitatea si Stabilitatea Comune in Regiunea Mediteranei”.

Mai multe despre agenda acestei saptamani pot fi gasite aici.