5 decembrie, 2016

Agenda activităților din Parlamentul European în săptămâna 5-11 decembrie, 2016

Săptămâna 5-11 decembrie este ultima din acest an în care Parlamentul European se întâlnește în cadrul comisiilor de specialitate.

În această perioadă au programate întâlniri atât Comisia AFET (afaceri externe), cât și TRAN (transport și turism) și DROI (drepturile omului).

Comisia TRAN are programate o serie de voturi pe documente foarte importante, printre care:

  • Strategia în domeniul aviației pentru Europa
  • Logistica în UE și transportul multimodal în noile coridoare TEN-T
  • Deschiderea pieței pentru serviciile de transport feroviar intern de călători

De asemenea, luni, Comisia AFET va avea șansa unei întâlniri directe cu Raed Al Saleh, șeful Apărării civile din Siria (Căștile albe). Situația din Siria, în urma asaltului desfășurat de forțele loiale lui Bashar Hafez al-Assad, a ajuns la limita imposibilului pentru civilii care au ales sau nu au putut să părăsească zonele de conflict, în special orașul Alep.

Joi, subcomisia DROI, va găzdui împreună cu Delegația din cadrul Adunării Parlamentare EURONEST conferința „Zonele de conflict din Parteneriatul Estic și situația drepturilor omului”. Întâlnirea urmează să examineze impactul conflictelor prelungite asupra drepturilor omului și libertăților fundamentale în unele regiuni ale Parteneriatului Estic, în special în zone din Crimeea, Donbas, Transnistria, Abhazia, Osetia de Sud și Nagorno Karabakh. Reprezentanți ai instituțiilor UE, ai Parlamentului European, oficiali europeni, experți și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale vor veni cu informații la zi și analize. De asemenea, vor fi prezentate concluziile unui studiu recent realizat de către Departamentul de Politici.

Mai multe despre programul și activitățile din această săptămână pot fi aflate din calendarul ce poate fi descărcat de aici.