14 septembrie, 2009

Agenda de lucru a PE, marcata de efectele crizei economice

La 1 septembrie a.c., Parlamentul European isi reia activitatea. Pentru urmatoarele trei luni, legislativul comunitar va avea o agenda deosebit de incarcata, profund marcata de provocarile crizei economice.Potrivit europarlamentarul liberal, Ramona Manescu, deciziile pe care le va lua Parlamentul European, pana la sfarsitul anului 2009, vor fi cruciale pentru modul in care vor evolua economiile statelor membre, in contextul recesiunii mondiale.Europarlamentarul liberal, coordonator al deputatilor liberali in cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regionala (REGI), spune ca va milita pentru ca principiile liberale, esentiale pentru depasirea crizei economice, sa se regaseasca in deciziile luate de aceasta comisie.

„In aceasta calitate voi veghea ca directia politica a intregului grup in ceea ce priveste politicile ce tin de competenta Comisiei pentru Dezvoltare Regionala (REGI) sa fie conform liniei politice adoptate de ALDE, asigurandu-ma ca grupul actioneaza in mod coerent si ca ideile si valorile liberale sunt aplicate in folosul tuturor cetatenilor europeni, deci si a romanilor.”, precizeaza Ramona Manescu.

Referindu-se la prioritatile sale pentru urmatoarele luni, Ramona Manescu spune ca va continua campania de constientizare a autoritatilor din tara in legatura cu necesitatea accesarii fondurilor europene, continuand totodata proiectele demarate deja in cadrul Comisiei pentru Educatie si Cultura.

„Recesiunea afecteaza in mod direct piata fortei de munca si avem nevoie de solutii viabile pentru ameliorarea perspectivelor tinerilor”, considera Ramona Manescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website