7 mai, 2009

Aparam interesul tău in Europa!

Acum cateva ore, s-a incheiat, la Bucuresti, evenimentul de lansare a candidatilor liberali pentru Parlamentul European. Cu aceasta ocazie, atat eu cat si colegii mei, actualii europarlamentari liberali, ne-am prezentat obiectivele pentru mandatul viitor prin intermediul unei transmisiuni televizate, de la locul nostru de munca, de la Strasbourg, unde am participat la ultima sesiune plenara a PE din aceasta legislatura.

Asa cum am spus si in interventia mea de astazi, pentru mandatul urmator imi doresc sa promovam politici economice sanatoase care sa sustina cu adevarat cresterea bunastarii romanilor, cu atat mai mult acum, cand actuala guvernare dovedeste o lipsa crasa de idei si solutii pentru depasirea crizei economice. Creşterea clasei de mijloc prin încurajarea antreprenoriatului din zonele cu potenţial economic reprezintă o şansă în plus pentru ca România să ajungă cât mai repede la nivelul celorlalte state membre ale UE.

Preocuparea pentru conştientizarea autorităţilor de la Bucureşti în legătură cu necesitatea accesării fondurilor europene a fost si va ramane o constantă şi în viitorul meu mandat de parlamentar european. Este esential sa maximizam capacitatea de absorbtie a acestor fonduri. In plus, sa nu uitam ca Planul UE de relansare economica presupune un ajutor bugetar semnificativ pentru Romania, bani destinati sprijinirii investitiilor in domenii care pot genera noi de locuri de munca si impulsionarea cererii pentru anumite produse si servicii. Sunt fonduri europene pe care trebuie sa le accesam nu doar pentru a inlatura efectele recesiunii ci si pentru a ne dezvolta, ca tara.

Si nu in ultimul rand, vreau sa ma intorc in Parlamentul European pentru a-mi continua proiectele legate de tineri si problemele lor. Cu atat mai mult acum, cand criza economica afecteaza in mod direct piata fortei de munca avem nevoie de solutii viabile menite a ameliora perspectivelor de viitor ale tinerilor.

Maine incepe campania electorala si imi doresc ca pe parcursul lunii ce urmeaza sa vorbim cat mai mult despre temele europene care ne privesc pe noi romanii, in mod direct, dar si despre modul in care noi, parlamentarii europeni, putem contribui la iesirea Romanie din criza.

Un răspuns la “Aparam interesul tău in Europa!”

  1. Ramona spune:

    Aveti dreptate. Activitatea desfasurata de europarlamentarii romani in cadrul PE este deosebit de importanta şi tocmai de aceea, este vital ca, duminica, să alegem în cunoştinţă de cauză. In ceea ce mă priveşte, în ultimele patru săptămâni am mers foarte mult prin ţară, am vorbit cu sute, poate chiar mii de români despre teme europene, explicându-le că fiecare decizie a Legislativului european se răsfrânge în viaţa noastră de zi cu zi şi, de aceea, este foarte important să alegem în cunoştinţă de cauză. Competenţa, profesionalismul şi eficienţa sunt atribute esenţiale pentru a reusi in Parlamentul European. Am incredere ca romanii vor stii sa aleaga acei candidaţi care au aceste calitati şi care ar putea sa le reprezinte cel mai bine interesele în Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website