26 aprilie, 2012

Avem nevoie de o guvernare responsabila!

Sunt întrebata, frecvent, cum se vede Romania de la Bruxelles. Si din păcate, sunt nevoita sa răspund ca tara noastră arata, in prezent, precum un stat blocat total, fara viziune si fara a ști încotro se îndreaptă. Din acest punct de vedere, cred ca nu mai exista niciun dubiu ca România are nevoie de o alternativă si asta se va dezbate si vota, mâine, in Parlament, după ce USL a depus moțiunea de cenzura, intitulata „Opriți Guvernul șantajabil. Așa nu, niciodată!”.

Sunt șanse foarte mari ca aceasta inițiativa sa conducă la schimbarea guvernului Ungureanu si este evident deja ca speranțele majoritatii cetățenilor se îndreaptă către USL. In acest context, cred ca un guvern format din PNL, PSD, PC si condus de Victor Ponta, ar putea sa readreseze Romania.

Ceea ce nu a inteles PDL si coaliția de guvernare este ca a administra o tara nu înseamnă a crea un raport de tipul stapan-supus in care stapanul este executivul si supușii sunt cetățenii.

Un nou guvern, un guvern USL, trebuie sa administreze corect resursele iar pentru asta, ar trebui sa înceapă prin a repara erorile făcute de PDL. Una dintre cele mai recente gafe ale premierul Răzvan Ungureanu se refera la faptul ca, intr-un moment in care prioritățile erau cu totul altele, acesta a alocat, suplimentar, din fondul de rezerva 150 milioane euro către primăriile și consiliile județene portocalii. Acești bani ar fi putut fi folosiți pentru a se plăti: 875 de mii de pensii medii lunare, 967 de mii de salarii minime lunare sau peste 1,1 milioane de indemnizații lunare de creștere a copilului.

Din cauza deciziilor acestui Guvern și ale celui care l-a precedat, România nu are astăzi, o strategie de dezvoltare a țării si de aceea, cred ca avem nevoie urgent de o guvernare responsabila, o guvernare USL.

6 răspunsuri la “Avem nevoie de o guvernare responsabila!”

 1. SA SPERAM CA MAINE VA TRECE MOTIUNEA DE CENZURA.
  DUPA CARE TREBUIE MODIFICATA LEGEA DE SUSPENDARE A PRESEDINTELUI,PRIN INTRODUCEREA UNUI ALINIAT CARE SA ABROGE 9.MILIOANE DE ALEGATORI.
  2.TREBUIE INTRODUS UN ALINIAT IN REGULAMENTUL DE FUNCTIONARE A CELOR DOUA CAMERE CARE SA STIPULEZE RASPUNDEREA PENALA,CIVILA,MATERIALA A PRESEDINTILOR CELOR 2 CAMERE.
  3.BASESCU DACA TRECE MOTIUNEA DE CENZURA TREBUIE SUSPENDAT SAU DEMIS PENTRU COMPLOT IMPOTRIVA SIGURANTEI ECONOMICE A ROMANIEI SI TOTI CEI CARE FAC PARTE DIN LISTA RUSINII CARE L-AU SPRIJINIT IN GENOCIDUL IMPOTRIVA ROMANILOR SA FIE DEFERITI JUDTITIEI.
  SUCCES,CU STIMA SI PRETUIRE OCTAV.

 2. MARIN spune:

  PERFECT DE ACORD CU DVS. !

 3. […] că e dat în judecată de Biserica Ortodoxă Română pe motiv de atentat la arginții bisericii. Omul a făcut calendare ortodoxe și le-a distribuit fără voie. Cu tot cu moaca proprie în loc […]

 4. Bibliotecaru spune:

  Felicitări pentru excelenta reuşită… De acum încolo succesul se transformă în obligaţie.

 5. andrei spune:

  Doamna Ramona Manescu,

  Dat fiind ca CCR a introdus acel amendament la legea referendumului, cred ca trebuie urgent reactualizate listele electorale. Daca se reactualizeaza listele, avem sanse sa-l demitem pe Basescu.

 6. andrei spune:

  De fapt, in momentul de fata in vigoare e ordonanta guvernului care era in vigoare si la momentul declansarii suspendarii.
  Poate ar fi mai bine totusi sa se mearga pe varianta guvernului urmand ca ulterior referendumului, parlamentul sa adopte o noua lege in acord cu CCR.
  Dar avand in vedere ca la data suspendarii era in vigoare ordonanta guvernului cred ca ar trebui ca regulile sa ramana asa la referendum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website