27 octombrie, 2011

Bani de la UE pentru Festivalul Olimpic al Tineretului, organizat in Romania

In aceasta sesiune plenara a Parlamentului European de la Strasbourg am votat bugetul UE pentru anul 2012. In cadrul proiectului a fost adoptat amendamentul, pe care l-am depus, pentru a putea finanța si din bani UE Festivalul Olimpic al Tineretului European, organizat in Romania. Ediția de iarna a evenimentului va avea loc in februarie 2013 si reprezintă cea mai importanta manifestare de acest fel de la nivel european, o buna oportunitate pentru promovarea tarii noastre dar si a educației sportive in rândul tinerilor.

Bazele organizării acestui Festival Olimpic au fost stabilite inca din anul 2006 când a avut loc prima întâlnire, la Sinaia, intre Comitetul Olimpic Roman, primul ministru de atunci, Calin Popescu Tăriceanu si autoritățile locale, printre care si primarul Vlad Oprea. In septembrie 2008 a fost depus dosarul final de candidatura iar in decembrie 2008 Adunarea Generala a Comitetelor Olimpice Europene a decis ca ediția de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European sa fie organizata in Romania.

Acest proiect va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării orașelor participante: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Râșnov si Brașov. Datorita acestui eveniment, localitățile vor beneficia de investiții importante in infrastructura dar si de proiecte de modernizare care vor contribui la crearea a 1200 de locuri de munca, pe o perioada de 3 ani.

Mai ramane o singura etapa: amendamentul aprobat astăzi de PE sa fie votat si in cadrul Consiliului Uniunii Europene, ca parte a procedurii bugetare.

Un răspuns la “Bani de la UE pentru Festivalul Olimpic al Tineretului, organizat in Romania”

  1. […] În timpul ăsta, un proiect excepţional adresat copiilor supradotaţi din sectorul 6, se zbate să nu moară cu zile – suţinut de acelaşi primar doar cu bătăi pe umăr. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website