25 noiembrie, 2008

Campania pentru combaterea violenţei împotriva femeii “Femei în umbră. Umbre”

Astazi, la  Casa ONU din Bucuresti, Fondul ONU pentru Populaţie şi Centrul de Informare ONU pentru România organizează o conferinţă de presă prilejuită de campania pentru combaterea violenţei împotriva femeii “Femei în umbră. Umbre”
Estimarile facute in domeniu sunt tragice. La nivel mondial, una din trei femei e supusa abuzurilor.
Altceva, la fel de ingrozitor: Femeile cu varste cuprinse intre 15 si 44 de ani sunt supuse unui risc mai mare sa fie abuzate decat sa se imbolnaveasca de cancer sau malarie, sa fie implicate in accidente rutiere sau razboaie.
In materialele reprezentantilor  ONU se vorbeste  si despre fetele de 12 ani care se prostitueaza pentru a trai, despre femeile care sunt violate, mutilate, ranite, maltratate.
Principalul obiectiv al campaniei ONU, este  sa informeze despre acest fenemoen. Sa sensibilizeze opinia publica. Pentru ca daca fiecare dintre noi realizam cat sufera o femeie abuzata, nu vom putea trece nepasator pe langa ea si vom actiona, sprijinind o astfel de persoana.
Campania”Femei in umbra. Umbre” se desfasoara in Romania in  perioada 25 noiembrie – 10 decembrie  abordand  problema violentei impotriva femeii din perspectiva artistica. In cadrul ei se vor viziona filme documentare si piese de teatru, care vor face cunoscute dramele unor supravietuitoare ale abuzurilor.
  Filmele documentare despre violenta impotriva femeii vor rula la Cinema Union (pe 6 si 7 decembrie), la Museo Cafe (in cadrul Muzeului de Geologie, pe 1 si 9 decembrie) si la Casa ONU (2 – 4 decembrie). La aceste vizionari intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website