15 septembrie, 2008

„Cel mai iubit dintre pamanteni” a plecat dintre noi

Vineri scriam despre suferinta actorului Stefan Iordache si imi exprimam speranta insanatosirii sale, crezand cu tarie intr-o revenire a sa pe scena. Ieri dimineata insa,  vestea mortii lui Stefan Iordache ne-a cutremurat pe toti. „Cel mai iubit dintre pamanteni” plecase dintre noi spre o alta lume, mai buna.  A plecat dintre noi, asa cum a trait,   dandu-ne o lectie de viata.
Marele actor a dispărut dintre noi la exact o săptămănă după moartea unui alt simbol al filmului romănesc, Ilarion Ciobanu. Asa cum spunea ieri regizorul Sergiu Nicolaescu “dispar dinozaurii cinematografiei romanesti”.
Chiar dacă este considerat unul dintre cei mai mari actori din România, maestrul spunea că dacă ar fi avut din nou 30 de ani, nu ar mai repeta acest drum: „Am jucat numai în roluri mari. Mi-a dat ocazia să mă impun, dar mi-au măcinat viaţa.” In ultima vreme se simţea obosit şi, poate, puţin dezamăgit.
Putin dezamagiti sau tristi suntem si noi. Trecand dincolo de durerea provocata de moartea actorului Stefan Iordache, nu se poate sa nu ne intrebam de ce, noi oamenii, apreciem si ne amintim de semenii nostrii, oameni deosebiti, mai ales in momente ca acestea extrem de triste. De ce mass-media acorda spatii largi prezentarii unor  astfel de personaje cand ele nu mai sunt? Este o intrebare grea, la care nu voi incerca sa raspund acum.
Ceea ce stiu sigur, este ca de ieri suntem mai saraci, mai tristi pentru ca ne lipseste geniul marelui Stefan Iordache. Timpul nu a mai avut rabdare cu el si poate nici cu noi.
Dumnezeu sa il odihneasca in pace!
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website