2 februarie, 2012

Comunicat de presa Ramona Manescu – Alexander Lambsdorff

Ramona Mănescu: Între liberalii germani și liberalii romani a existat și există o bună colaborare și un parteneriat solid

Ca urmare a informațiilor apărute în presă, potrivit cărora liberalii germani ar dezaproba alianța PNL cu PSD și PC, europarlamentarul PNL Ramona Mănescu și liderul delegației liberalilor germani din Parlamentul European, Alexander Lambsdorff, fac următoarele precizări:

„Între liberalii germani și liberalii români a existat și există o bună colaborare și un parteneriat solid. Articolul apărut în presă, bazat pe o analiză Fundației Friedrich Nauman, a fost o surpriză neplăcută și pentru noi și pentru colegii germani, iar din punctul meu de vedere reprezintă doar o altă manevră disperată a PDL de a discredita USL.
În plus, la finalul acestei luni, cei doi lideri, Crin Antonescu și Phililp Roestler, se vor întâlni. Cu această ocazie se va discuta și despre agenda de lucru a celor două partide, din perspectiva intrării PNL la guvernare” susține europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu.

În ceea ce privește opinia liberalilor germani, Alexander Lambsdorff, menționează:
„Am fost, într-adevăr, surprins de analiza Fundației Friedrich Nauman și precizez că, FDP – Partidul Liberal German, nu este de acord cu ea. Cooperarea dintre FDP și PNL a fost întotdeauna excelentă, iar la nivelul Parlamentului European lucrăm zi de zi împreună.
De fapt, unele dintre coalițiile noastre cele mai de succes, în Germania, au fost cu SPD – socialiștii germani care fac parte din Partidul Socialiștilor Europeni. Este important să recunosc că Fundația Friedrich Nauman este apropiată de noi, liberalii germani, însă nu poate vorbi în numele nostru. Este o fundație respectată și de succes, dar analizele sale sunt independente de opinia noastră. FDP va continua colaborarea excelentă cu prietenii noștri liberali din Romania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website