14 februarie, 2012

Comunicat de presa Ramona Manescu privind propunerea CE

Ramona Mănescu: „Comisia Europeană propune statelor membre direcționarea a 82 de miliarde de euro, rămase încă nealocate în cadrul fondurilor structurale, către susținerea IMM-urilor și combaterea șomajului în rândul tinerilor.”

Coordonatoarea liberalilor în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, Ramona Mănescu, a intervenit în plenul PE, în cadrul unei dezbateri pe marginea propunerii CE. Cu această ocazie, europarlamentarul liberal a declarat:
„Propunerea Comisiei Europene este binevenită cu atât mai mult cu cât criza economică a accentuat profund problemele cu care aceste categorii se confruntă. Pentru a înregistra creștere economică și a crea noi locuri de muncă este vital ca IMM-urile să fie susținute, iar statele membre care nu au înregistrat o absorbție foarte mare a fondurilor europene să își poată reprioritiza domeniile de alocare a banilor europeni.
După cum se știe însă, nu suntem la prima măsură anticriză de acest gen prin intermediul fondurilor europene. Având exemplul negativ al guvernului României, poate cel mai neperformant din Europa în privința absorbției fondurilor europene, putem spune că aceste ajutoare financiare nu au fost întotdeauna folosite conform așteptărilor noastre.
Prin urmare, eficiența măsurilor anti-criză ține de capacitatea și disponibilitatea guvernelor de a crea cadrul național necesar punerii în aplicare, cu succes, a acestora”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website