25 octombrie, 2012

Comunicat de presa Ramona Manescu

Europarlamentarul liberal Ramona Mănescu a adresat, astăzi, o întrebare scrisă Vicepreşedintelui CE şi Comisar pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie, Viviane Reading, ca urmare a informaţiilor apărute în presă, privind Raportul de audit al Comisiei Europene referitor la Programul Operaţional de Dezvoltare Regională. Raportul demonstrează foarte clar faptul că toate Guvernele PDL, alături de Preşedintele Traian Băsescu, au generat şi întreţinut corupţia din România, în general, şi în special în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene.

” Am adresat această întrebare pentru a afla de ce, deşi există documente oficiale care atestă corupţia patronată de guvernele PDL, doamna Reading şi Preşedintele Barroso nu au semnalat oficial aceste probleme.

Documentele apărute şi în presă demonstrează foarte clar faptul că oficialii Comisiei Europene erau la curent cu această situaţie, dar au ales să tacă şi implicit să ofere publicităţii rapoarte de monitorizare şi verificare incomplete, care nu reflectau corupţia la nivel înalt din PDL.

Noi ştim foarte bine că aceste probleme datează de mulţi ani, cu consecinţe grave pentru cetăţenii români şi consider nedrept ca imaginea României să fie afectată de incompetenţa şi corupţia generalizată a politicienilor care au condus ţara în ultimii ani, cu consimţământul tacit al CE.

Website