25 iunie, 2012

Comunicat Ramona Manescu

FacebookTwitterGoogle+Share

Ramona Mănescu: „Mi s-ar părea firesc ca primul-ministru, Victor Ponta, să participe la reuniunea Consiliului European alături de alți 24 de premieri și doi președinți pentru că la Bruxelles se vor lua decizii concrete pentru relansarea economiei UE, decizii care vor trebui implementate de fiecare guvern în parte”.

Europarlamentarul PNL, Ramona Mănescu, consideră că prezența președintelui României la lucrările Consiliului European a fost și este neproductivă din moment ce, ulterior reuniunii de la Bruxelles, acesta nu face decât să informeze Guvernul despre ce s-a discutat sau despre ce decizii au fost luate.

„La sfârșitul acestei săptămâni va avea loc unul dintre cele mai importante summit-uri de până acum, deoarece liderii europeni sunt determinați să acționeze mai puternic decât oricând pentru combaterea crizei economice. Tocmai de aceea, cred că prezența premierului României este vitală având în vedere că reprezintă instituția menită să implementeze hotărârile de la Bruxelles.
Insistența președintelui de a participa la acest summit dovedește faptul că Traian Băsescu pune mai presus de interesul național, propria ambiție.”

Ramona Mănescu apreciază că atitudinea președintelui nu face decât să aducă în atenție, la nivel european, disputele politice interne.

„Din păcate, este evident că Traian Băsescu dorește să își păstreze, cu orice preț, poziția de „președinte jucător” chiar dacă acest lucru dăunează imaginii României, la nivel european. Consider însă că este total neproductiv, pentru români, faptul că summit-ul de la Bruxelles a devenit doar un alt motiv de scandal pentru șeful statului.”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Website