22 septembrie, 2013

„Cooperarea cu instituţiile europene reprezintă o prioritate strategică pentru Ministerul Transporturilor”

„Cooperarea cu instituțiile europene reprezintă o prioritate strategică pentru Ministerul Transporturilor”, a declarat Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, după întâlnirea de la Bruxelles, cu Johannes Hahn comisarul european pentru dezvoltare regională și Siim Kallas, comisarul european pentru transporturi.

Cu această ocazie, ministrul român a discutat măsurile imediate în vederea îmbunătățirii ratei de absorbție a fondurilor europene și principii importante privind armonizarea strategiei României cu viziunea europeană în domeniul transporturilor.

„Am avut plăcerea de a discuta cu domnul comisar Johannes Hahn, cu care am colaborat foarte bine în perioada cât am fost coordonator ALDE în Comisia pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, strategia României în domeniul transportului, în particular nevoia de a ne concentra pe finalizarea listei proiectelor de investiții pentru exercițiul financiar 2014-2020. Am convenit cu domnul Comisar Hahn sa adăugăm acest punct pe agenda de lucru a reuniunii cu experții Comisiei Europene, de săptămâna viitoare de la București, astfel încât să ne asigurăm că lista scurtă va cuprinde proiectele strategice prioritare care să servească intereselor comune ale României și ale Uniunii Europene”, a declarat Ramona Mănescu.

La întâlnirea cu Siim Kallas, vicepreședinte al Comisiei Europene și în același timp comisar european pentru transporturi, discuția s-a axat pe interesul României de a fi cât mai bine conectată la Piața Unică. A fost apreciată deschiderea Comisiei Europene și interesul pentru transferul de experiență, urmând ca în cel mai scurt timp experți români să fie detașați în cadrul DG MOVE și Agenției TEN-T.

“Sunt benefice experiența și relațiile pe care le-am creat in decursul ultimilor 6 ani la nivelul instituțiilor europene și pot fi folosite azi cu maximum de eficiență în beneficiul României, pentru a finaliza cu succes dialogul bilateral și a defini exact lista de proiecte naționale, armonizate cu viziunea de dezvoltare spre o Europă unită”, a declarat Ramona Mănescu.