22 septembrie, 2011

Crin Antonescu s-a intalnit cu vicepremierul Marii Britanii

De prea mult timp, Romania nu are un proiect major in materie de politica externa. Ca romani, indiferent ca suntem politicieni sau nu, ne confruntam mereu cu aceleasi critici care ne aduc o mare insatisfactie. Mai ales de cand sunt europarlamentar, am auzit multe declaratii si pareri daunatoare tarii noastre. Fie ca au fost oficiale sau nu, in ultimii ani acestea s-au intensificat. Imaginea externa a Romaniei s-a deteriorat si am constatat acest lucru si cand Germania, Olanda, Franta si Finlanda au hotarat sa amane intrarea tarii noastre in Spatiul Schengen sau in momentul in care Spania a decis sa restrictioneze piata muncii dar si cand am vazut cazurile de discriminare la care au fost supusi romanii in strainatate.

Sunt convinsa ca multi dintre noi simt nevoia unei Românii puternice şi respectate în Uniunea Europeană. In asentimentul nostru, Crin Antonescu si-a propus sa reconstruiasca politica externa si relatiile bilaterale ale Romaniei. De aceea, astazi a avut o intalnire extrem de importanta cu vicepremierul Marii Britanii, Nick Clegg.   Am participat si eu la intalnirea de la Whitehall, unde s-a discutat despre nevoia unui plan strategic pentru Europa dar si despre situatia Romaniei. Liderul liberal-democraţilor britanici si-a exprimat regretul ca pana acum relatiile bilaterale dintre tarile noastre nu au fost suficient de bune si i-a transmis presedintelui PNL ca si-ar dori ca acest lucru sa se schimbe in viitor. Discutiile s-au axat pe necesitatea implementarii politicilor liberale, cu atat mai mult cu cat Europa trece printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar. Totodata, ce doi lideri au discutat si despre faptul ca, in prezent, in cadrul Uniunii Europene, exista o mare preocupare in a veni cu solutii salvatoare, cu precadere pentru statele din zona euro. Cei doi au fost de acord ca, in acest context, exista riscul ca decalajul dintre aceste tari si cele care nu au adoptat moneda unica sa fie tot mai mare. Prin urmare, Comisia Europeana trebuie sa aiba in vedere masuri economice si financiare destinate si statelor care inca utilizeaza moneda nationala tocmai pentru a asigura un echilibru intre toate tarile membre UE.

Cred ca prin aceasta intalnire am reusit sa demonstram ca tara noastra isi doreste cu adevarat o deschidere spre parteneriate si o sustinere din partea unei tari cu un cuvant greu in Europa. Romania este privita de prea multa vreme ca o tara de mana a doua iar acest lucru trebuie sa inceteze. Este foarte clar ca un astfel de obiectiv nu se poate realiza de pe-o zi pe alta, insa cred ca intalnirea de astazi dintre cei doi lideri liberali reprezinta un pas inainte catre relatii bilaterale normale.

4 răspunsuri la “Crin Antonescu s-a intalnit cu vicepremierul Marii Britanii”

  1. latinist spune:

    E de apreciat intalnirea liderului PNL de la Londra, e foarte bine, ar trebui continuat cu asemenea vizite, intalniri cu lideri liberali, macar putin acolo, cat negru sub unghie sa mai imbunatatim imaginea deplorabila pe care o avem in lumea occidentala. Din pacate acest lucru nu va fi posibil pana cand nu va fi inlaturata sleahta care conduce acum Romania, afundand-o tot mai mult. Inca un mare esec s-a conturat azi, cu amanarea (inca o data) a aderarii tarii noastre la spatiul Schengen. Evident, acolo patrund tari civilizate, din toate punctele de vedere. Acolo nu merge cu smenozeli basiste (imi pare rau de expresie, dar e cat se poate de potrivita). Toate imaginile de la intalnirile internationale, cu un biet presedinte roman ignorat de toata lumea ne urmaresc permanent pentru a ne confirma daca mai era nevoie, inexistenta politicii externe romanesti.

  2. Adina spune:

    Felicitari dnului Antonescu pt. laudabila initiativa. In tara cred ca nici nu se vede cat de mult s-a deteriorat imaginea Romaniei in ochii tarilor membre UE.

  3. Peres Iuliana spune:

    Este imbucurator ca mai putem afla asemenea lucruri care iti dau un sentiment de demnitate. Suntem aneantizati sub tavalugul neiertator si plin de vulgaritate al guvernantilor care imbacsesc intreaga viata a omului. Intreaga noastra existenta este ca o cazna parca fara sfarsit. Credeti ca se va schimba ceva intr-un orizont rezonabil de timp ? Sunt o pensionara profund scarbita care este pe cale sa -si piarda speranta intr-o viata macar mai linistita daca nu mai buna. Cu stima, Iulia Peres

  4. […] liberali, voluntariat trackback Ieri, aşa cum anunţam, am fost la Let’s Do It Romania. Let's Do It Romania – zona din sectorul 6 aflata in […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website