16 decembrie, 2009

Dacian Ciolos – candidatura controversata?

Dupa cum se cunoaste, in prima parte a lunii ianuarie vor avea loc, in Parlamentul European, audierile comisarilor desemnati.  Ceea ce este foarte interesant si deloc benefic pentru Romania este insa faptul ca in cadrul delegatiilor mari din cadrul PE precum Germania, Marea Britanie sau Polonia exista un curent de opinie potrivit caruia Dacian Ciolos ar fi un candidat controversat. Si asta doar datorita faptului  ca, se pare, candidatura domnului Ciolos a fost puternic sustinuta de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. Din aceasta cauza, se pare ca deputatii care provin din statele membre mentionate mai sus au reticente in a-l vota pe domnul Ciolos, aparand tot mai multe discutii in cadrul diferitelor grupuri politice privind posibilitatea ca Dacian Ciolos sa fie respins.

Din punctul meu de vedere, cred ca este foarte important sa nu  cadem in  aceasta capcana. Trebuie sa ne sustinem candidatul si sa facem lobby pentru ca acesta sa fie votat in cadrul PE. In caz contrar, riscam sa pierdem un portofoliou foarte important precum cel al agriculturii si un candidat care este specialist in domeniu.

Prin urmare, sper ca toti deputatii romani din PE, indiferent de culoarea politica, sa inteleaga importanta acestui moment al audierilor astfel incat, intr-un efort comun, sa reusim sa convingem colegii din celelalte state membre ca Dacian Ciolos este un specialist in domeniu care merita sa fie  votat.

 

 

Un răspuns la “Dacian Ciolos – candidatura controversata?”

  1. Atitudini spune:

    Ar fi o palma grea primita de Romania. Exact genul de subiect de care are predilectie Romania in a se lipi mai mereu…

    Deocamdata, la nivel de PE, ce sustinere oficiala (procente) exista pentru Ciolos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website