26 ianuarie, 2009

Despre decizia Guvernului de a concedia 20% din angajatii aparatului central

De mai bine de o luna asteptam cu totii bugetul pentru anul 2009 si Planul anti-criza al Guvernului Boc. Intr-un final, mai precis, la sfarsitul saptamanii trecute, Guvernul a inceput sa „lucreze”, ajungand la concluzia ca una din masurile „salvatoare pentru economie” ar fi aceea de a concedia  20% din angajatii aparatului central .
In viziunea noului Guvern aceasta masura va solutiona atat problema debirocratizarii administratiei cat si cea a cheltuielilor bugetare. Cat se poate de gresit. Din punct de vedere financiar, masura are un impact infim asupra bugetului iar din punct de vedere economic, singurul efect real va fi acela al cresterii numarului somerilor intr-o perioada in care tocmai acest lucru ar trebui evitat.
Poate Guvernul Boc nu este la curent cu Planul european anti-criza initiat de catre Comisia Europeana si agreat, in regim de urgenta, in cadrul Parlamentului European astfel incat statele membre sa poata accesa fonduri europene tocmai pentru a evita situatii de genul celei promovate de Guvern.
Prin urmare, din punctul meu de vedere, aceasta decizie nu reprezinta altceva decat o alta masura populista promovata de Guvern si care, din pacate, nu va avea in nici un caz impactul economic invocat de acesta ci dimpotriva va aduce dupa sine efecte sociale deosebit de grave.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website