7 septembrie, 2008

Despre evaluarea sanctiunilor comunitare prevazute in cadrul actiunilor politicilor UE in domeniul drepturilor omului

Saptamana care a trecut, am avut o interventie in plen pe tema raportului privind evaluarea sanctiunilor comunitare prevazute in cadrul actiunilor politicilor UE in domeniul drepturilor omului
Eu consider ca atata timp cat Uniunea Europeana nu vorbeste cu o singura voce in cadrul Politicii sale de Securitate Comuna, atunci este foarte dificil pentru noi sa impunem sanctiuni comunitare, eficiente si sistematice.

Uniunea Europeana foloseste sanctiunile ca unul din numeroasele instrumente pe care le poate utiliza pentru a-si pune in aplicare politica in domeniul drepturilor omului. Insa, asa cum remarca si raportorul, lipsa unui studiu asupra impactului politicii de sanctiuni a UE, face extrem de dificila masurarea efectelor si eficacitatea acestei politici pe teren si prin urmare denota o lipsa de trasparenta, coerenta si chiar legitimitate a sanctiunilor comunitare.

De asemenea, este regratabil ca UE si Statele Membre nu au folosit sanctiunile in mod sistematic, drept pentru care consider, domnule presedinte, ca se impune crearea unei strategii coerente a politicii de aplicare a sanctiunilor in vederea respectarii drepturilor omului.

Un răspuns la “Despre evaluarea sanctiunilor comunitare prevazute in cadrul actiunilor politicilor UE in domeniul drepturilor omului”

  1. Broofflef spune:

    You web site is great!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website