8 aprilie, 2008

Despre Primavara europeana 2008

Despre Primăvara europeană 2008

Iniţiată de Comisia Europeană în colaborare cu Parlamentul European şi alte instituţii europene, campania „Primăvara europeană“ încurajează şcolile să se implice în dezbateri privind diseminarea informaţiilor despre Uniunea Europeană către cetăţenii europeni. Parlamentul European este reprezentat în cadrul acestei campanii de vicepreşedintele Alejo Vidal-Quadras, vicepreşedinta Mechtild Rothe şi deputata europeană Katerina Batzeli.

„Primăvara europeană“ este un eveniment organizat în fiecare an, în scopul diseminării informaţiei despre Uniunea Europeană şi funcţionarea instituţiilor acesteia.  Anul acesta, proiectul, aflat la a şasea ediţie, se va desfăşura între 25 martie şi 30 iunie şi este deschis atât şcolilor europene cât şi celor de pe alte continente.
 
Un dialog între elevii şi profesorii europeni

Scopul campaniei este de a promova dialogul între elevii şi profesorii europeni şi de a permite acestora să îşi consolideze cunoştinţele despre Uniunea Europeană şi să îşi împărtăşească opiniile pe această temă.
„Primăvara europeană“ este un eveniment organizat de Comisia Europeană în colaborare cu alte instituţii europene. Parlamentul European este reprezentat în cadrul acestei campanii de vicepreşedintele Alejo Vidal-Quadras, responsabil cu Politica de Informare şi Comunicare, vicepreşedinta Mechtild Rothe, responsabilă cu Birourile de Informare şi deputata europeană Katerina Batzeli, preşedinta Comisiei pentru Cultură şi Educaţie.

„Integrarea europeană are nevoie de simboluri“
Obiectivul celor trei reprezentanţi ai Parlamentului European este de a mobiliza deputaţii europeni şi de a-i convinge să se implice în activităţile din cadrul „Primăverii europene“. Birourile de Informare ale Parlamentului European vor juca la rândul lor un rol important în sprijinirea evenimentului, în special cu ocazia zilei de 9 mai, Ziua Europei.

„Integrarea europeană are nevoie de simboluri. Primăvara europeană reprezintă o perioadă importantă pentru toţi tinerii europeni. Tema de anul acesta, <<Dialogul, punte între culturi>>, este o invitaţie de a reflecta diversitatea noastră culturală ca element de valoare a proiectului nostru comun. La urma urmei, Uniunea noastră reprezintă armonizarea între diferite limbi, istorii, credinţe şi tradiţii sub valorile universale precum libertatea, pacea, democraţia şi respectarea drepturilor omului“, ne-a spus domnul Alejo Vidal-Quadras, vorbindu-ne despre iniţiativa „Primăvara europeană“.
Ediţia din anul 2008 a „Primăverii europene“ este inclusă în „Anul european al dialogului intercultural”, care se derulează sub motto-ul „Împreună în diversitate“.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website