27 noiembrie, 2008

Dialogul intercultural – element indispensabil pentru viaţa unei comunităţi

  
  Zilele trecute am participat la  Forumul pentru dialog intercultural în cadrul regiunilor şi oraşelor europene.
Evenimentul s-a desfasurat  timp de două zile, la sediul Comitetului Regiunilor din Bruxelles a oferit oportunitatea unor  schimburi de experienţe şi de puncte de vedere interurbane şi inter-regionale pentru sute de reprezentanţi ai unor oraşe sau regiuni din Uniunea Europeană.
In cadrul discutiilor s-a aratat ca diversitatea culturală aduce multiple beneficii economice, sociale şi politice dar ridică în acelaşi timp şi noi provocări politice şi sociale pentru regiunile şi oraşele europene. Pe lângă programele şi managementul la care administraţiile locale şi regionale trebuie să apeleze pentru a face faţă diversităţii din comunităţile actuale, dialogul intercultural joacă unul din cele mai importante roluri. Acesta sprijină, într-o manieră constructivă, gestionarea vieţii unei comunităţi într-o lume mai multiculturală ca oricând.
Cu ocazia dezbaterilor,  am apreciat ca  intr-o lume interconectată într-un ritm ameţitor, cu un mediu cultural în permanentă schimbare şi care devine mai complex cu fiecare zi, dialogul intercultural are un rol decisiv .
In discursul meu am apreciat si importanţa implicării administraţiilor locale şi regionale, precum şi a instituţiilor şi organizaţiilor societăţii civile în sprijinirea şi dezvoltarea dialogului intecultural.” 
 
.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website