16 mai, 2013

Discursul eurodeputatei liberale, Ramona Manescu, la evenimentul „Copii romani talentati”, pe care l-a gazduit in PE


Onorata asistenta,
Dragi colegi,
In primul rând doresc sa va mulțumesc tuturor pentru ca ați răspuns invitației mele de a participa la acest vernisaj si de a cunoaște astfel, un grup de tineri artiști, elevi deosebit de talentați, din Romania.
Mi-am dorit sa organizez acest eveniment tocmai pentru ca noi, cei care ne desfășuram activitatea aici, la Bruxelles, sa avem posibilitatea de a admira lucrările si talentul copiilor din Romania.

Cultura europeana înseamnă mai mult decât suma tuturor culturilor naționale, este o combinație interesanta de culturi naționale.

Relațiile culturale si cooperarea intre popoare reprezintă aspecte extrem de importante pentru politica externa a UE. Si cu siguranta, cultura este cea care joaca un rol extraordinar de valoros in conturarea relațiilor internaționale.

Cultura este mai mult decât orice altceva, cel mai bun ambasador al nostru, in lume,
care consolidează sentimentul de apartenenta la UE si promovează identitatea noastră europeana.

Albert Camus spunea: ” Fara cultura si relativa libertate pe care cultura o implica, societatea chiar si perfecta este o jungla. De aceea, orice creație autentica este un dar pentru viitor.”

Stimate doamne si domni profesori,
Dragi copii,
Prin ceea ce faceți la școala, in fiecare zi, prin premiile pe care le obțineți la concursuri internaționale, expoziții si competiții diverse, sunteți mândria noastră!
Nu as vrea însa sa uitam ceea ce se întâmpla intre doua competiții, si anume, efortul si munca imensa pe care le depuneți in fiecare zi, sub îndrumarea profesorilor voștri sau individual. Si doresc sa va felicit, in mod deosebit, pentru ca ați inteles ca talentul fara munca se poate irosi.
Voi toți sunteți un cadou pentru viitorul tarii noastre, Romania, dar si pentru întreaga Europa iar pentru asta doresc sa va mulțumesc!

Dragi prieteni,
Ce părinte nu privește cu mândrie la realizările copilului sau? Pentru mulți copii, aceste realizări pot ramane doar pași firești ai unui destin, concretizat printr-un trai decent.
Exista însa si copii, precum cei care vor performa astăzi, in fata dvs., ale căror talente artistice deosebite, depășesc simpla întâmplare a vârstei.
Prin forța lor creatoare, ei pot schimba destine, ale lor, in primul rând, dar poate chiar si ale noastre, privitorii.
Si tocmai de aceea cred ca trebuie sa facem tot ceea ce ne sta in putința pentru a-i sprijini si promova, acum, la vârsta când au cea mai mare nevoie de noi.
Iar eu îmi doresc ca evenimentul de astăzi sa fie inca un pas in acest sens.

Astfel, am bucuria de a va prezenta vernisajul care cuprinde lucrări premiate la diverse concursuri naționale si internaționale ale elevilor de la Liceului Nicolae Tonitza, din București, precum si, in egala măsura, de a va invita sa urmăriți un scurt program artistic susținut de elevi ai Colegiului Dinu Lipatti, din București – la pian, canto si vioara.
Pentru a afla mai multe despre lucrările expuse in cadrul acestei expoziții as dori sa-l invit sa ia cuvântul pe domnul Anton Petre, directorul Liceului Nicolae Tonitza, din București.
In continuare, o rog pe dna profesoara Ana Ioan de la Colegiul Dinu Lipatti, din București sa ne spună câteva cuvinte despre copii care vor susține programul artistic.
Înainte de a va invita sa urmărim programul susținut de copii de la Liceul Dinu Lipatti doresc doar sa va reamintesc ca veți avea ocazia sa stați de vorba cu acești copii talentați, la recepția care urmează după acest moment artistic.
Va mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website