14 februarie, 2014

“Proiectele de infrastructură aeroportuară, obiective ale Ministerului Transporturilor.”

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat astăzi, 14 februarie 2014, la sediul ministerului, contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a infrastructurii de mișcare din cadrul Aeroportului Craiova. Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru reabilitarea pistei existente, repararea și extinderea căii de rulare și construirea unei platforme noi de îmbarcare-debarcare pentru extinderea capacității de operare de la 2 locuri la 8 locuri. Totodată vor fi realizate și instalațiile electrice și de balizaj. Toate aceste lucrări vor fi corespunzătoare normelor Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Reglementărilor Aeronautice Civile Române (RACR).

Potrivit calendarului, lucrările urmează să fie demarate în decembrie 2014 și finalizate în august 2015. Valoarea totală a proiectului este de 107,9 milioane de lei. Odată cu modernizarea Aeroportului Craiova, se așteaptă o creștere considerabilă a numărului de pasageri.

“Dezvoltarea și reabilitarea infrastructurii aeroportuare constituie unul dintre obiectivele Ministerului Transporturilor, astfel că vom continua să susținem autoritățile locale pentru a obține finanțarea europeană. Astfel de lucrări aduc valoare adăugată economiei locale și nu numai”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.

Sursa: comunicat de presa MT