11 martie, 2009

După vizita alesilor locali la Bruxelles…

Am fost extrem de incantata sa pot organiza, la sfarsitul saptamanii trecute, o vizita a alesilor locali din patru judete – Brasov, Calarasi, Ilfov si Vrancea – la Bruxelles.

M-am bucurat sa le pot oferi primarilor si reprezentantilor autoritatilor locale posibilitatea de a se informa corect, direct de la sursa, in legatura cu problemele legate de accesarea fondurilor europene. Doamna Aura Raducu, coordonator de programe de dezvoltare regionale, in cadrul Comisiei Europene, a fost cea care a raspuns tuturor intrebarilor primarilor şi ii multumesc, cu aceasta ocazie, pentru sprijin.

Am lamurit foarte multe probleme legate de accesarea banilor europeni, cum ar fi cea referitoare la pierderea fondurilor în cazul necheltuirii lor. Iar aici, reprezentantul Comisiei a explicat foarte clar că banii alocati Romaniei pentru perioada 2007-2013 pot fi cheltuiti pana in anul 2015.

Pe de alta parte, prin aceasta intalnire, am reusit sa destramam mitul- consacrat in tara- potrivit caruia Romania sta foarte prost in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene. Doamna Aura Raducu a explicat ca situatia prezentata de autoritatile romane in ceea ce priveste nivelul de accesare a fondurilor europene nu este cea reala. Astfel, la doi ani de la aderare, Romania sta mult mai bine la acest capitol decat alte state membre. Asadar, vestile venite dinspre Comisia Europeana sunt bune.

In alta ordine de idei, trebuie sa precizez ca delegatia  primarilor si reprezentantilor autoritatilor locale din Romania a fost completata de castigatorul concursului pe care l-am lansat la emisiunea „Tonomatul DP2”, de la TVR2.

Si pentru ca interesul tuturor membrilor delegatiei pentru activitatea europarlamentarilor în Legislativul European a fost foarte mare, sunt hotarata sa mai organizez astfel de vizite, din dorinta de a-i informa corect pe cei care m-au ales sa reprezint Romania in Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website