19 mai, 2013

Eurodeputatul Ramona Mănescu, veşti bune pentru firmele româneşti! Vezi la ce s-a gândit

Ramona Mănescu crede că firmele româneşti pot ajuta la atenuarea efectelor sociale dezastruoase ale crizei economice actuale, însă numai dacă sunt sprijinite de Guvern.

Potrivit europarlamentarului liberal, Guvernul trebuie să vină cu măsuri economice precum anumite facilităţi fiscale astfel încât atât sectorul privat cât şi statul să aibă de câştigat.
„Există mai multe domenii în care guvernele pot lucra cu sectorul privat, cu avantaje de ambele părţi. Şi în acest sens, în opinia mea, avem la îndemână o serie de măsuri concrete.

În primul rând, guvernele trebuie să facă cunoscute beneficiile responsabilităţii sociale a întreprinderilor nu numai pentru societatea civilă dar şi pentru sectorul privat, în sine.
Al doilea pas pe care guvernele ar trebui să-l facă este facilitarea de stimulente adecvate pentru întreprinderile care promovează acest concept, cu seriozitate.

Al treilea pas important ar fi ca toate statele membre să implice întreprinderile mici și mijlocii, în dezbaterea privind responsabilitatea socială, recunoscând faptul că acestea au, în general, o relaţie mai strânsă cu anumite comunităţi şi, prin urmare, pot avea un impact mai mare”, a susţinut Mănescu la evenimentul intitulat „Lecţii Europene de Responsabilitate Socială”.

Cu această ocazie, europarlamentarul PNL a mai susţinut că punerea în aplicare, cu succes, a conceptului de responsabilitate socială a întreprinderilor va produce rezultate benefice precum: diversitate culturală, egalitatea de gen, sănătate şi, desigur, mediul, cu politicile de protejare a biodiversităţii, asigurarea utilizării eficiente a resurselor, prevenirea poluării și reducerea emisiilor de carbon în vederea combaterii schimbărilor climatice.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website