29 aprilie, 2009

Europa, preocupata de problemele tinerilor

Comisia Europeana a adoptat o noua strategie UE in domeniul politicilor care vizeaza tineretul precum educatia, ocuparea fortei de munca, creativitatea si antreprenoriatul, incluziunea sociala, sanatatea si sportul, participarea civica si voluntariatul. Documentul recunoaste importanta muncii prestate de tineri, stabilind masuri eficace pentru o mai buna implementare a politicilor privind tineretul la nivelul UE.

Pornind de la statistica pesimista potrivit careia generatia tanara este o resursa in curs de diminuare (procentul de 20% din populatie urmand sa scada la 15%, pana in 2050) dar si de la realitatea oferita de criza economica Comisia Europeana isi propune sa creeze mai multe oportunitati pentru tineri.  In plus, strategia promoveaza o metodă simplificata, mai buna si mai flexibila, de coordonare intre statele membre a politicilor privind tineretul, ancorată mai puternic in strategia de la Lisabona de accelerare a cresterii economice si de crestere a numarului de locuri de munca.

Faptul ca institutiile UE acorda importanta cuvenita acestei categorii sociale, recunoscandu-i rolul extrem de important, reprezinta un motiv de satisfactie pentru mine  intrucat mi-am concentrat o mare parte a activitatii politice dinaintea mandatului de europarlamentar pe sustinerea drepturilor tinerilor iar, ca membra a Parlamentului European, am avut un cuvant important de spus tocmai promovand, cu succes, Declaratia Scrisa pe tema necesitatii implicarii tinerilor in luarea deciziilor care ii afecteaza.

Prin urmare este imbucurator ca institutiile UE vin cu solutii la problemele tinerilor. Ramane de vazut daca si la nivel national, Guvernul Boc va fi capabil sa aplice o astfel de strategie, transformand-o intr-o oportunitate pentru tinerii romani.

Un răspuns la “Europa, preocupata de problemele tinerilor”

  1. admin spune:

    Pentru mai multe detalii pe aceasta tema va invit sa accesati urmatorul link: http://ec.europa.eu/youth/news/news1458_en.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website