25 noiembrie, 2012

Europarlamentar PNL: Liberalii din PE au decis să blocheze un buget al UE cu tăieri masive

Europarlamentul PNL Ramona Mănescu a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că grupul liberal din Parlamentul European a luat hotărârea de a bloca un eventual acord al Consiliului European care să privească tăieri masive în bugetul european viitor.

Ea a spus că grupul liberalilor ar putea bloca în Parlamentul European bugetul şi că există această disponibilitate şi din partea altor grupuri.

„Grupul liberal din Parlamentul European a luat hotărârea, care cred că va fi susţinută, de a bloca un eventual acord al Consiliului European care să privească tăieri masive în bugetul viitor. Este o opţiune la care Parlamentul European se gândeşte foarte serios, şi anume să blocheze bugetul dacă acesta va fi mai mic decât cel considerat”, a spus Ramona Mănescu.

Ea a adăugat ca şi o parte din grupul popularilor, cum ar fi Polonia, care face parte din „Prietenii coeziunii”, să susţină acest demers, arătând că se aşteaptă să se creeze o majoritate în Parlamentul European.
Consiliul European nu a putut ajunge vineri la un acord în privinţa bugetului UE pe 2014-2020, o decizie fiind amânată pentru începutul anului 2013.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri seară, la Bruxelles, că se ştie sigur că va fi o reducere de 100 de miliarde de euro faţă de bugetul propus de Comisia Europeană.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website