25 martie, 2009

Europarlamentarii la raport

Am apucat sa rasfoiesc azi raportul dat publicitatii de Institutul European pentru Democratie Participativa – QVORUM- referitor la activitatea actualilor europarlamentari.

 Ideea realizarii unui astfel de material mi se pare corecta si binevenita, ca si recomandarea din studiu adresată noua, europarlamentarilor, de a ne afla intr-un dialog permanent cu cei care ne-au incredintat mandatul. Sunt de acord ca lipsa unui astfel de dialog nu poate duce la cresterea intersului oamenilor pentru institutiile europene. Fara a mai pune la socoteala faptul ca dialogul constant permite informarea- deficitara inca in Romania- in legatura cu institutiile UE. 

In ceea ce ma priveste, apreciez obiectivitatea cu care s-a facut evaluarea activitatii mele dar si remarcile pozitive privind contributia mea la stimularea democratiei participative. M-a preocupat in mod constant implicarea cetatenilor din afara institutiilor publice – si, in special, a tinerilor – in elaborarea legislatiei si a politicilor. Aceasta preocupare va ramane o constanta si in viitorul meu mandat.

 Trebuie sa fac insa o precizare necesara legata de documentul QVORUM. Lipsa rapoartelor atribuite in cadrul comisiilor nu are o legatura directa cu activitatea europarlamentarului. In ceea ce ma priveste, toate rapoartele din cadrul Comisiei de Educatie si Cultura au fost atribuite inainte de venirea mea la Parlamentul European. 

3 răspunsuri la “Europarlamentarii la raport”

 1. ‘LACRIMA RUTIERA’ – Proiect mai mult european si mondial decat romanesc.

  Recent pe 7 si 8 mai la Brussels a avut loc sub patronajul ONU a ONG-urilor pentru SIGURANTA RUTIERA. Au participat peste 100 de reprezentanti din peste 60 de tari.
  Singura prezenta din Romania a fost proiectul ‘LACRIMA RUTIERA’ ce are loc anual cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier, reprezentat de initiatoarea si organizatoare lui Cornelia Galavan adica subsemnata,infirma in carje, victima a unui tragic accident petrecut in urma cu 12 ani. Invitatia ce mi-a fost facuta este deosbita deorece am prezentat un proiect initiat si ralizat personal cu eforturi mari inca din anul 2001 ce are loc anual cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier stabilita de ONU.
  Participarea a fost mai mult decat onoranta avandu-se in vedere ca am participat alaturi de asociatii si organizatii puternice si recunoscute cum ar fi Federatia Europeana a Victimelor Rutiere – FEVR, Parteneriatul Global de Siguranta Rutiera – GRSP sau Parteneriatul Rutier International – PRI. Dar invitatia a fost valoroasa si prin faptul ca am fost singura participanta din Romania avand in vedere ca exista in tara mai multe asociatii in domeniu cum ar fi de exemplu Asociatia Victimelor Accidentelor de Circulatie – AVAC.
  Cu prilejul participarii la aceasta conferinta, am prezentat un mesaj din partea ASR Principesa Margareta care a apreciat proiectul ‘LACRIMA RUTIERA’ pe parcursul anilor asa cum au facut-o si la cel mai inalt nivel al Comisie Europene, Presedintele Manuel Barroso si Secretarul General Terry Davis si Directorul General pentru Transport Enrico Grillo Pasquarelli semnarul Cartei Europene pentru Siguranta Rutiera ce a avut loc in 2008 la Bucuresti.
  Proiectul unei infirme in carje, una din miile de victime ale tragediilor rutiere a fost apreciat si de Delegatia Uniunii Europene prin Jonathan Scheele iar la editia din 2006 a Galei Societatii Civile unde a participat la sugestia D-nei Anne de Ligne, Sef Departament Phare, a obtinut Mentiunea Speciala pentru implicare civica si participare publica.
  Se pare ca proiectul ‘LACRIMA RUTIERA’ nesprijinit de nici o institutie a statului este mai mult un proiect european si chiar mondial decat romanesc.implicarii civice si publice organizate in premiera in Romania in sprijinul victimelor trgediilor rutiere si in lupta pentru reducerea severa a ‘genocidului rutier’ din Romania, in care din 1990 si pana in prezent au decedat peste 50.000 de OAMENI ! Marea lor majoritate nevinovati. Marea lor majoritate tineri.

  Invitatia pe care o consider ca pe o apreciere a proiectului precum si a eforturilor personale poarta semnatura unor personalitati ale Crucii Rosii Mondiale cum ar fi :
  – Dr Etenne Krug, Director Departament of Violence and Injury Prevention and Disability.
  – Dr Margie Peden, Coordinator Unintentional Injury Prevention
  – Laura Sminkey, Communication Officer.
  Deasemeni ma onoreaza si faptul ca proiectul ‘LACRIMA RUTIERA’ va participa si la alte evenimente ce vor fi organizate in viitor.
  Participarea mea la acest eveniment a fost mediatizata de Radio Rmania Actualitati prin redactorul Viorela Panculescu si Alexandru Lancuzov, iar la Brussels am jost sprijinita de Ambasada Romaniei in Belgia.
  Prezenta mea la acest eveniment a fost mediatizata si in ‘Evenimentul zilei’ de luni 04 mai 2009.
  In schimb am fost jignita profund de atitudinea D-lor Europarlamentare de la ‘Corina’ – PSD pana la ‘Renate’-PNL carora le-am solicitat sprijinul. Am aflat cu acest prilej ca liantul care ii uneste atata pe parlamentarii de ‘uz intren’ cat si pe parlamentarii de ‘uz extern’ este Demagogia.

 2. antiignorant spune:

  Constiinta este Scutul —ce sa te mai miri de Terorismul Psihologic din Ro romani contra romani ….. in Ro este Razboi Civil Psihologic Biologic etc. … Spionii Agentii straini au teren liber in acest Haos….. #Violenta-este-ultimul-refugiu-al-incompetentei_Asimov — URA duce la sclavie … omului ii este frica de ceea ce nu intelege si cunoaste …. in scolile militare si de politie nu se informeaza Tinerii despre Razboiul psihologic si manipularea maselor …. Ro este Raiul Teroristilor ….. SOLUTIA Pasnica Ideala ptr Romania – Izolati prin toate Metodele Legale coruptii ,mafiotii ,
  ticalosii Politicienii Avari care va rad in nas la TV , pe cei cu comportamente de homosexuali Provocatori Indivizi ce promoveaza LUXUL ETC. Fugiti de produsele cu Euri Chimicale promovate de Dusmanii Tarii ptr. Nimicirea Tineretului si Constiintei acestuia …. restul vine de la sine … cu asta am spus multe …… O tara Ranita cum este RO are nevoie de Hrana Sanatoasa Educatie Sanatoasa Si PROTECTIE _ Armata – !

 3. Stefan A. Iordache spune:

  sotia sau sora d-lui deputat rares manescu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website