25 noiembrie, 2012

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu: Grupul liberal din PE a decis sa blocheze un eventual buget al UE cu taieri masive

Grupul liberal din Parlamentul European a luat hotararea de a bloca un eventual acord al Consiliului European care sa priveasca taieri masive in bugetul european viitor, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, europarlamentarul PNL Ramona Manescu. Ea a adaugat ca grupul liberalilor ar putea bloca in Parlamentul European bugetul si ca exista aceasta disponibilitate si din partea altor grupuri, potrivit Mediafax.

„Grupul liberal din Parlamentul European a luat hotararea, care cred ca va fi sustinuta, de a bloca un eventual acord al Consiliului European care sa priveasca taieri masive in bugetul viitor. Este o optiune la care Parlamentul European se gandeste foarte serios, si anume sa blocheze bugetul daca acesta va fi mai mic decat cel considerat”, a spus Ramona Manescu.

Ea a adaugat ca si o parte din grupul popularilor, cum ar fi Polonia, care face parte din „Prietenii coeziunii”, sa sustina acest demers, aratand ca se asteapta sa se creeze o majoritate in Parlamentul European.

Consiliul European nu a putut ajunge vineri la un acord in privinta bugetului UE pe 2014-2020, o decizie finala fiind amanata pentru inceputul anului 2013.

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri seara, la Bruxelles, ca se stie sigur ca va fi o reducere de 100 de miliarde de euro fata de bugetul propus de Comisia Europeana.

Sursa:Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website