25 octombrie, 2012

Europarlamentarul PNL, Ramona Manescu ii cere explicatii comisarului pentru Justitie, Viviane Reding, pentru lipsa de reactie privind managementul fondurilor UE

Europarlamentarul PNL, Ramona Manescu, i-a transmis o scrisoare vice-presedintelui Comisiei Europene si comisar pentru Justitie, Viviane Reding, in legatura cu situatia problemelor semnalate de CE privind folosirea fondurilor europene. Redam, in continuare, continutul scrisorii:

“Raportul de audit al Comisiei Europene privind functionarea sistemului de management si control al Fondurilor Europene in Romania (CCI2007RO161PO001), aparut in presa din Romania, in cursul zilei de azi, arata foarte clar faptul ca Guvernele PDL, alaturi de Presedintle Romaniei, Traian Basescu, au patronat coruptia din Romania, in general, si in special in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene.

In calitatea dvs. de Vice-presedinte al Comisiei Europene si comisar european responsabil pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare:

Cum explicati faptul ca in niciuna din iesirile dvs. publice si cu atat mai putin in rapoartele de monitorizare si verificare ale Romaniei nu s-au facut referiri la sistemul corupt generat si sustinut de politicieni de rang inalt ai PDL-ului, desi documentele aparute in presa demonstreaza foarte clar faptul ca, atat dvs. cat si Presedintele Jose Manuel Barroso, ati fost la curent cu aceasta situatie care dateaza de multi ani si creeaza enorm de multe probleme Romaniei si cetatenilor ei, in calitate de cetateni europeni.

Va multumesc anticipat pentru raspuns si va asigur, doamna Comisar, de intreaga mea consideratie”, se arata in scrisoarea europarlamentarului Ramona Manescu.

Sursa: Calea Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website