13 ianuarie, 2009

Europarlamentarul Ramona MANESCU condamna

Lipsa de reactie a autoritatilor responsabile pentru gestionarea site-ului Bibliotecii digitale europene si modul in care este promovata Romania pe acest portal

 

Urmare aparitiei pe site-ul Bibliotecii digitale europene, www.europeana.eu, a unui set de fotografii din anii 1990, prezentand copii orfani sau bolnavi de SIDA, europarlamentarul liberal Ramona Manescu, membru in Comisia pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European, a contactat autoritatile responsabile pentru gestionarea acestui site, atat la nivel national cat si european.

Potrivit reprezentantului Comisiei Europene, dna Viviane Hoffmann, portalul europeana.eu este detiunut de o fundatie independenta, cu sediu la Haga, fiecare stat membru desemnand o autoritate nationala competenta, in cazul Romaniei, Institutul de Memorie Culturala (CIMEC) sa gestioneze proiectul includerii patrimoniului national în cadrul Bibliotecii digitale europene.

” Este inadmisibil ca aceste imagini sa domine prima pagina destinata promovarii valorilor culturale ale Romaniei.

Obiectivul acestui site este acela de a promova elementele principale ale unei culturi nationale, respectiv valori culturale reprezentative pentru fiecare stat membru in parte.

Din nefericire, datorita incompetentei autoritatilor responsabile, Romania dovedeste inca o data ca nu are capacitatea de a folosi eficient instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a-si promova imaginea.

Doresc sa remarc disponibilitatea reprezentantilor Comisie Europene si ai fundatiei Europeana care urmare solicitarii mele au promis ca vor retrage, cat mai curand posibil, respectivele imagini de pe site. In ceea ce priveste autoritatile romane, din pacate, nici pana in acest moment, acestea nu au putut fi contactate, a declarat Ramona Manescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website