11 august, 2012

Europarlamentarul Ramona Mănescu: Vom iniţia o dezbatere în PE cu privire la situaţia din România

Europarlamentarul Ramona Mănescu a anunţat că europarlamentarii PNL şi PSD vor iniţia o dezbatere în plenul Parlamentului European cu privire la situaţia din România
Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a afirmat, sâmbătă, că scrisoarea transmisă Guvernului de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, „are un mesaj echilibrat adresat tuturor actorilor politici şi preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi PDL şi USL”, potrivit Agerpres.

Aceasta a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că europarlamentarii PNL şi PSD vor iniţia o dezbatere în plenul Parlamentului European cu privire la situaţia din România şi presiunile interne realizate în această perioadă în chestiunea invalidării referendumului din 29 iulie.

„Această dezbatere va avea loc când va începe sesiunea parlamentară. Sigur că trebuie să cerem secretariatului general al Parlamentului o dată când putem pune acest subiect pe ordinea de zi, cu siguranţă se va întâmpla în septembrie, imediat cum vor începe lucrările PE. Ne dorim să se întâmple acest lucru în prima sesiune de la Strasbourg”, a mai precizat europarlamentarul.

Anunţul europarlamentarului a venit ca urmare a scrisorii preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, care s-a declarat „profund preocupat de evoluţia validării referendumului”.

USL cere CSM să se autosesizeze în cadrul interceptărilor

Ramona Mănescu a mai declarat, sâmbătă, că USL solicită CSM să se autosesizeze în raport cu demersul Parchetului general „de a publica înregistrările convorbirilor telefonice dintre miniştri”.
„Sesizarea adresată Parlamentului de către Parchetul general este o formă de presiune inacceptabilă, şi din punct de vedere al parlamentarilor USL, nu va fi acceptată în Legislativ şi, cu siguranţă, nu va fi pusă pe ordinea de zi a Legislativului”, a spus Ramona Mănescu, transmite Agerpres.

Ramona Mănescu consideră că prin demersul său „Parchetul devine un arbitru politic într-o criză constituţională” şi că „în acest moment se folosesc toate mijloacele de presiune” pentru a bloca validarea de către CCR a referendumului.

Întâlnire cu oficiali SUA

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a afirmat că subsecretarul de stat al SUA pentru probleme europene şi euroasiatice Philip Gordon, care va efectua duminică o vizită în România, va avea primele discuţii cu reprezentaţii Uniunii Social Liberale.

„Cu siguranţă primele discuţii pe care le va avea domnul Gordon le va avea cu reprezentanţii USL”, a spus Ramona Mănescu.

„Consecinţele pentru România sunt deja grave. Suntem mereu în discuţia oficialilor internaţionali. S-au făcut deja o serie de valuri şi de dezinformări care nu au dus decât la deteriorarea imaginii României la nivel internaţional. Autorul moral al acestei dezinformări este domnul Traian Băsescu”, a spus europarlamentarul liberal.

Sursa: TVR Info TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website