18 iulie, 2012

EUROPARLAMENTARUL RAMONA MĂNESCU: “VREM UN PREȘEDINTE CARE SĂ IUBEASCĂ ROMÂNIA!”

Europarlamentarul liberal Ramona Mănescu, la mitingul de la Brașov, le-a reamintit oamenilor adunați în piață că Băsescu a girat întreaga mafie a PDL. Le-a recomandat brașovenilor să nu uite de abuzurile sistemului susținut de președintele suspendat și i-a chemat la vot pentru a îl demite “pentru că românii își iubesc țara și au nevoie de un președinte care să iubească România”.
Iată discursul susținut de europarlamentarul Ramona Mănescu:
‘Mulţumesc, Braşov!
Impresionant de mulţi, mă întreb ce ar spune Traian Băsescu dacă ar fi aici?
I-ar fi frică?! Aşa şi trebuie! Să nu uităm de ce am ajuns aici! Am ajuns aici pentru că Traian Băsescu a girat mafia PDL, care nu a făcut altceva decât să fure, să mintă, să fie coruptă şi să abuzeze de toate instituţiile statului.
Îl vrem jos? Jos Băsescu! Da!
A vrut să fie un preşedinte jucător, aşa cum considera Traian Băsescu că trebuie să facă un comandant de navă. Dar să nu uităm, un comandant de navă este în definitiv stăpânul tuturor celor de pe navă. Pe navă nu există democraţie şi asta a dovedit Traian Băsescu conducând România. Pentru el, noi toţi am fost supuşii lui şi nicidecum el nu ne-a servit pe noi aşa cum ar fi trebuit să o facă un adevărat preşedinte. El nu a fost mediator, a spus-o Curtea Constituţională când a dat verdictul: da, Traian Băsescu a încălcat Constituţia, a uzurpat atribuţiunile primului ministru, aşa cum a spus Curtea Constituţională când a dat verdictul. Da, Traian Băsescu a încălcat Constituţia şi, mai presus decât orice, ne-a umilit, pentru că a crezut că este stăpânul nostru. şi nu este stăpânul nostru, iar noi, pe 29 iulie, îi vom demonstra că-l vrem afară din politică, dar nu afară din ţară, pentru că mai are ceva de spus în ţară: mai are de dat socoteală pentru tot ceea ce a făcut. Românii îşi iubesc ţara şi românii, pentru că îşi iubesc ţara, vor demonstra la referendum că vor decide pentru ei ce este cel mai bine, vor vota DA pentru demiterea preşedintelui şi, mai departe, îşi vor alege un preşedinte cu adevărat european şi nu Uniunea Europeană ne spune nouă, stat suveran, cetăţeni ai unui stat suveran, ce este mai bine pentru noi. şi ştiţi de ce Uniunea Europeană şi liderii europeni nu au fost aici când Traian Băsescu a hotărât că trebuie să taie salariile, nu au fost aici când Traian Băsescu a hotărât că trebuie să taie pensiile, nu au fost aici atunci când Traian Băsescu a hotărât că trebuie să învrăjbească categoriile sociale, militarii împotriva medicilor, medicii împotriva profesorilor şi mai cu seamă nu au fost aici atunci când Traian Băsescu, cu cinism, ne-a invitat să plecăm din ţară dacă nu ne place şi ne-a mai hăhăit cu cinism să trăim bine. Să plece şi pe 29 iulie să demonstrăm şi lui Traian Băsescu, şi Uniunii Europene că avem capacitatea să ne alegem singuri soarta şi să ne alegem un preşedinte cu adevărat european şi care iubeşte România.’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website