26 noiembrie, 2008

Expozitia si seminarul pe tema „Delta Dunarii, patrimoniu european”

delta-dunarii.jpgdelta-dunarii.jpgdelta-dunarii.jpgIn perioada 2-4 decembrie 2008 va avea loc la Bruxelles expozitia si seminarul pe tema „Delta Dunarii, patrimoniu european”. Organizatorii evenimentului sunt Grupul Socialist si cel al Grupului ALDE din Parlamentul European.delta-dunarii.jpg
Evenimentul isi propune sa prezinte in premiera la Parlamentul European atat unicitatea Deltei, cat si modul in care aceasta va fi integrata in viitoarele proiecte de dezvoltare.
Inaugurarea expozitiei va avea loc pe 2 decembrie si va consta in expunerea a 40 de fotografii cu imagini reprezentative ale Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, precum si proiectia
filmului „Delta” realizat cu ocazia vizitei lui Jacques Yves-Cousteau in Delta Dunarii.
In ceea ce priveste Seminarul, acesta va fi structurat in doua panel-uri, urmate de o dezbatere la care publicul poate participa. Primul panel va avea o abordare stiintifica prezentand Delta Dunarii din doua perspective: patrimoniu natural exprimat prin unicitate, biodiversitate si recunoastere internationala; patrimoniu cultural prin intermediul oamenilor, traditiilor si ecoturismului ca alternativa pentru dezvoltarea durabila a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Al doilea panel se va concentra asupra provocarilor si perspectivelor reprezentate de coordonarea proiectelor cu finantare europeana, administrarea ariei protejate, probleme si solutii novatoare precum programul de reconstructie ecologica, centralele eoliene, efectele construirii de catre Ucraina a canalului de mare adancime Bastroe si gestiunea deseurilor.
Seminarul va avea ca invitati in calitate de oratori reprezentanti ai Comisiei Europene, membrii ai Parlamentului European si experti de la Institul National de Cercetare – Dezvoltare Delta Dunarii precum si reprezentanti ai societatii civile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website