29 septembrie, 2011

Guvernul liberal a atras investitori, guvernul Boc ii gonește

Guvernul Boc conduce Romania spre cel mai mare dezastru economic si financiar din istoria acestei tari. Închiderea fabricii Nokia reprezintă o dovada in plus a politicii deficitare promovate de președintele si premierul României in ceea ce privește mediul de afaceri.

Decizia investitorilor finlandezi de a parasi tara noastră, lăsând peste 2000 de oameni fara locuri de munca, reprezintă un semnal extrem de îngrijorător atât in ceea ce privește imaginea României in Uniunea Europeana cat si pentru potențialii investitori străini.

Consider ca acum, mai mult decât oricând, Romania are nevoie de lideri capabili sa reconstruiască întreaga politica economica. In acest context dificil, cred ca prioritatea executivului ar trebui sa fie stimularea mediului de afaceri si implicit păstrarea si crearea de locuri de munca.

Pentru a încuraja investitorii străini, Romania are nevoie de predictibilitate, reducerea birocrației, eliminarea corupției precum si acordarea unor facilitați. Este suficient sa ne uitam pe statistici si ne dam seama de scăderea dramatica a investițiilor străine din Romania:

2007 – 9 miliarde euro;

2008 – 9,5 miliarde euro;

 2009 – 3,5 miliarde euro;

2010 – 2,6 miliarde euro;

2011 (situatia preliminara) – 1,8 miliarde euro!!!

Este foarte clar ca executivul de la București nu are nicio strategie pentru atragerea investitorilor străini si este inutil sa credem ca incompetenții vor deveni competenți peste noapte.

Guvernul liberal a făcut tot ce i-a stat in putința pentru a sprijini astfel de investiții importante care sa  contribuie la dezvoltarea României si implicit la bunăstarea cetățenilor însa, din păcate, actualul executiv nu numai ca nu a reușit sa aducă noi investitori dar nici nu a făcut vreun efort pentru a-i păstra pe cei existenți deja, in tara noastră.

Viziunea economică a USL, pe care am propus-o ca alternativă la programul de tăieri și împrumuturi al guvernării PD, se bazează pe principiile reducerii fiscalității şi susținerii mediului privat.

Printre măsurile de încurajare a mediului privat pe care le propune USL se numără:

o   Reducerea CAS cu 5% pentru angajatori

o   Zero taxe pentru angajarea, în regim part time, a tinerilor sub 25 de ani şi a persoanelor de peste 55 de ani

o   Reducerea integrală a plății CAS, pe un an, pentru crearea de noi locuri de muncă

o   Scutirea de impozitare, pe 5 ani, a dividendelor reinvestite în utilaje şi echipamente tehnologice, cercetare – dezvoltare

3 răspunsuri la “Guvernul liberal a atras investitori, guvernul Boc ii gonește”

  1. […] Au fost două săptămâni în care mii de bucureşteni, foarte mulţi din cartierele sectorului 6, au vizitat punctele amenajate de PNL şi au beneficiat de sfaturi medicale, măsurarea tensiunii, au putut să-şi exprime direct păsurile, şi-au putut măsura greutatea corporală şi chiar glicemia. […]

  2. Ramona,dar stie Cabinetul Basescu sa faca altceva,decat sa distruga Romania…”i-am ciuruit”,o duminica minunata!

  3. Filip Iliescu spune:

    De multe ori se spune ca cei ce sunt acum la guvernare sunt incompetenti. Eu consider ca sunt foarte competenti in a distruge Romania. Un incompetent pus intr-o functie este total depasit de situatie singura solutie pentru el este sa nu faca nimic. Insa deciziile pe care astia le iau sunt clar de natura sa distruga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website