29 iulie, 2016

Imnul – simbolul unei nații

Imnul unei națiuni face parte din acea listă extrem de selectă de simboluri care definesc identitatea unui popor și îl unesc. Alături de drapel și stemă, imnul național este ceva palpabil, recunoscut de toți, iar în cazul României „Deșteaptă-te Române” este unul dintre elementele care ne leagă cele mai importante momente ale istoriei moderne.

Acesta este imnul care s-a cântat la 1848, la 1877, în timpul celor două războaie mondiale, la Braşov în 1987 şi la Revoluţie, în decembrie 1989.

Emoția pe care o trezește în noi este una reală și o simțim cu atât mai intens cu cât momentul în care ascultăm imnul este unul mai încărcat de semnificație.

Jocurilor Olimpice, care vor debuta pe 5 august, vor demonstra în curând cât de multă energie și emoție poate genera intonarea imnului național în timp ce vedem drapelul pe cea mai înaltă poziție.

Astăzi, 29 iulie, de Ziua Imnului Național, ne reamintim toate acele momente frumoase sau dramatice în care Imnul și Drapelul ne-au unit, ne-au făcut să ne simțim Români, ne-au dat putere, speranță și țel.

Deșteaptă-te Române!

Un răspuns la “Imnul – simbolul unei nații”

  1. […] Imnul național este unul din elementele palpabile ce ne leagă de momente importante ale istoriei moderne, scrie europarlamentarul Ramona Mănescu (PNL, PPE), pe site-ul său. […]