3 iunie, 2011

Inca un ministru maghiar care nu face nimic pentru Romania!

Ministrilor maghiari nu le pasa de Romania, desi functia pe care o ocupa ar trebui sa ii oblige sa munceasca in slujba cetatenilor romani. Dar bineinteles ca acestia nu au nici un interes sa faca acest lucru atata vreme cat PDL este la guvernare si permite acestor demnitari sa faca tot ceea ce doresc.

De exemplu, pe ministrul culturii, Kelemen Hunor, pare ca nu il intereseaza deloc problemele artistilor sau situatia creatiilor acestora. Spun acest lucru pentru ca in cadrul Consiliului Uniunii Europene, a fost adoptat un set de concluzii si recomandari care vor contribui la cresterea mobilitatii artistilor si profesionistilor iar domnul Hunor, probabil, nici nu a auzit despre aceasta decizie extrem de importanta. Probabil ca a fost prea ocupat cu dechiderea, in mod ilegal, a reprezentantei Tinutului Secuiesc la Bruxelles.

Concret, statele membre ale Uniunii Europene au decis stabilirea, la nivel national, a unor sisteme de informare care sa ofere detalii tuturor artistilor interesati despre posibilitatea de a lucra, de a locui, de a urma cursuri de formare sau de a realiza co-productii pe teritoriul altui stat european.

Si in Parlamentul European am dezbatut statututul artistilor si problemele pe care le intampina creatorii cand incearca sa isi distribuie creatiile lor in alte State Membre. In acest sens, luna trecuta a fost votat, la Strasbourg, raportul referitor la “Eliberarea potentialului industriilor culturale si creative”.

Cred ca acest oameni talentati au fost prea mult timp ignorati si de aceea spun ca este obligtoriu ca tara noastra sa aplice recomandarile Consiliului cat mai curand posibil.

Mai mult decat atat, solicit guvernului sa faca publica informatia existenta referitoare la mobilitatea artistilor pentru ca cei interesati de oportunitatile din alte tari europeane sa poata beneficia din plin de ele.

Un răspuns la “Inca un ministru maghiar care nu face nimic pentru Romania!”

  1. […] Este evident că pentru o naţiune fără educaţie nu există viitor, nu există cetăţenie deplină fără educaţie, nu există stat modern care să nu-şi asume responsabilităţi majore în domeniul educaţiei. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website