13 iulie, 2009

Incepe prima sesiune a noului Parlament European

Maine, ma voi afla, la Strasbourg, alaturi de cei 735 colegi deputati europeni, pentru prima sedinta plenara a noului Parlament European, ales la inceputul lunii iunie. Sesiunea care incepe maine este, de fapt, una constitutiva, urmare a faptului ca o buna parte a programului din urmatoarele zile va fi dedicat alegerii structurilor de conducere ale PE dar si alegerii conducerii comisiilor de specialitate.

In ceea ce priveste ziua de maine, ea va fi dedicata exclusiv conducerii noului Legislativ. Sedinta va fi deschisa de domnul Hans-Gert Pöttering, aflat la finalul mandatului sau de presedinte al PE, dupa care se va trece la votarea noului presedinte, pentru care sunt prevazute patru tururi de scrutin. Tot maine, ii vom alege si cei 14 vicepresedinti ai PE care vor avea, la fel ca si presedintele, mandate de doi ani si jumatate.

Miercuri, este o zi la fel de importanta la Parlamentul European. Dupa un discurs al premierului ceh, Jan Fischer, care va prezenta rezultatele Consiliului European din 18-19 iunie si un bilant al primului semestru in care Cehia a detinut presedintia UE, premierul suedez Fredrik Reinfeldt  va face o trecere in revista a prioritatilor actualei presedintii suedeze despre care v-am vorbit deja intr-una din postarile anterioare: solutiile la criza economica si financiara, schimbarile climatice si arhitectura institutionala in contextul intrarii in vigoare a Tratatului de la Lisabona.
Si joi avem un program incarcat, urmand sa fie stabilita componenta comisiilor de specialitate insa despre toate acestea va voi povesti in postarile urmatoare.

Un răspuns la “Incepe prima sesiune a noului Parlament European”

  1. Bibliotecaru spune:

    Să fie într-un ceas bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website