25 iunie, 2012

Insistența lui Băsescu de a merge la Bruxelles face rău României

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescuapreciază că atitudinea președintelui TraianBăsescu în privința participării la reuniunea Consiliului European nu face decât sa aducă inatenție la nivelul UE disputele politice interne.

„Din păcate, este evident ca Traian Băsescu doreștesă își păstreze, cu orice preț, poziția de”președintejucător” chiar dacă acest lucru dăunează imaginiiRomâniei la nivel european.

Consider însa că estetotal neproductiv, pentru români, faptul căsummit-ul de la Bruxelles a devenit doar un altmotiv de scandal pentru șeful statului”, consideră Ramona Mănescu.

Pe de altă parte, europarlamentarul susține că este „firesc ca prim-ministrul Victor Pontasă participe la reuniunea Consiliului European alături de alți 24 de premieri și doi președinți pentru că la Bruxelles se vor lua decizii concrete pentru relansarea economieiUE, decizii care vor trebui implementate de fiecare guvern în parte”.

Ramona Mănescu menționează că prezența președintelui la lucrările Consiliului European a fost și este neproductivă din moment ce, ulterior reuniunii de la Bruxelles, acesta nu facedecât să informeze Guvernul despre ce s-a discutat sau despre ce decizii au fost luate.
„Lasfârșitul acestei săptămâni va avea loc unul dintre cele mai importante summit-uri de pânăacum, deoarece liderii europeni sunt determinați să acționeze mai puternic decât oricândpentru combaterea crizei economice. Tocmai de aceea, cred că prezența premieruluiRomâniei este vitală având în vedere că reprezintă instituția menită să implementezehotărârile de la Bruxelles. Insistența președintelui de a participa la acest summitdovedește faptul că Traian Băsescu pune mai presus de interesul național, propriaambiție”, conchide Ramona Mănescu.

Sursa:Puterea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website