23 mai, 2014

Mulțumesc tuturor! Veți avea în mine un ambasador ce va lupta pentru voi!

Astăzi se încheie campania electorală pentru alegerile europarlamentare ce vor avea loc duminică, 25 mai.

A fost o perioadă intensă, atât ca efort cât și ca satisfacții. Am trecut prin zeci de orașe și comune, am întâlnit primari extraordinari și oameni deosebiți. Am vorbit cu mii de oameni și am răspuns la sute de întrebări.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de echipa liberală, îmbrăcați în tricourile galbene sau cu o eșarfă la gât, primari de municipii sau de comune, membrii sau simpatizanți, deputați sau președinți de filială. Toți au depus un efort extraordinar și le mulțumesc din inimă.

Le mulțumesc la fel de mult și celor care au venit să asculte ce se vorbește la un miting electoral sau să întrebe direct un candidat despre un proiect sau o decizie politică. Adunați au fost zeci de mii și de la ei am primit energie pe tot parcursul campaniei.

Primarii sau liderii locali mi-au făcut recomandări și mi-au spus cum se simte în teren impactul unor fonduri europene bine cheltuite sau al unor politici construite pentru a ajuta. Le mulțumesc celor care în urma vizitelor la Bruxelles au folosit acasă ce au aflat și îi asigur pe toți că vor avea în mine un sprijin în continuare și ca voi lupta pentru fiecare proiect cu care vor veni.

Oamenii, pe o uliță de sat, într-o piață sau la un Cămin Cultural m-au întrebat despre USL dar și despre Portul Constanța, mi-au spus că vor investiții ca să aibă locuri de muncă și că le pasă dacă comuna vecină are acum apă curentă, iar ei nu. Le mulțumesc pentru că au arătat interes pentru subiecte ce nu sunt atractive pentru toți, le mulțumesc că au înțeles cât de mult contează azi Uniunea Europeană în viața lor și le mulțumesc că ceea ce au aflat au dus mai departe acasă.

De la toți am strâns impresii, recomandări și mai ales idei pentru proiecte pentru viitor. Așa cum m-am luptat în mandatul anterior să aduc 800 de milioane de euro pentru porturile dunărene sau să simplific procedurile de accesare a fondurilor europene, așa cum am aplicat experiența de la Bruxelles și în cele 6 luni petrecute la Ministerul Transporturilor am reușit să deblochez 600 de milioane de euro, la fel mă voi lupta în continuare pentru a aduce bunăstare și dezvoltare în România. Mă voi lupta ca regiunile românești să înceapă să aibă birouri de reprezentare directă la Bruxelles, așa cum au toate celelalte regiuni europene. Mă voi lupta ca infrastructura de transport din România să primească banii atât de necesari, iar proiectele de care au nevoie cei din teritoriu să nu dispară peste noapte din strategiile de transport. Mă voi lupta ca procedurile de accesare a fondurilor europene să fie mai simple, mai transparente și să nu mai fie supuse influenței politice sau interesului de moment. Mă voi lupta pentru dezvoltare, pentru locuri de muncă și pentru bunăstare.

Așa cum nu am fost singură până acum, știu că nici pe mai departe nu voi fi. Am alături cea mai competentă echipă – echipa liberală. Prin ceea ce am făcut până acum am demonstrat că se poate, iar asta ne dă forță și ne motivează să continuăm cu o energie înzecită.

Le mulțumesc tuturor, liberali, simpatizanți, lideri sau simpli alegători și îi asigur că au în mine un ambasador ce va lupta pentru ei!