7 septembrie, 2011

La o cafea cu bloggerii liberali

           După cum probabil știți, am reînceput, in forța, activitatea in Parlamentul European. In aceasta saptamana au avut loc reuniunile grupurilor politice, iar saptamana viitoare ne vom reuni, in plen, la Strasbourg.  Pana sa va spun care sunt rapoartele cele mai importante pe care le vom dezbate in sesiunea plenara, as vrea sa va povestesc despre o întâlnire extrem de utila pe care am avut-o cu bloggerii, la Cafeneaua Liberala.
          Am dezbătut, in primul rând, situația absorbției fondurilor europene in Romania. Dat fiind faptul ca actualul guvern a plasat tara noastră pe ultimul loc la acest capitol, in calitate de coordonator ALDE in Comisia pentru Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, am putut sa identific, împreuna cu reprezentanții Comisiei Europene, câteva soluții pentru a imbunatati rata de absorbție a banilor europeni in Romania. Din păcate, însa, guvernul nu s-a grăbit sa le pună in aplicare. Am susținut ca este in interesul nostru, al liberalilor, ca aceasta problema sa se rezolve cat mai rapid, si tocmai de aceea am oferit soluții si sprijin, pentru ca altfel rezultatele dezastruoase de acum se vor răsfrânge apoi asupra guvernării USL.
          Am discutat si despre posibilitatea schimbării regimului din Romania, prin revenirea la statutul de monarhie. Am observat ca mulți dintre cei prezenți la aceasta întâlnire si-ar dori o astfel de modificare a regimului si am spus foarte clar ca le impartasesc părerea. Cred cu tărie ca Familia Regala ar putea readuce Romania la nivelul unei tari cu adevărat europene si de asemenea cred ca doar Crin Antonescu, in calitate de președinte al României, ar putea pregăti din punct de vedere legislativ o astfel de schimbare. Este foarte clar ca in actuala situație, cu Traian Băsescu la Cotroceni, monarhia, in Romania, nu are nicio șansa.
          Un alt subiect important, pentru care le mulțumesc bloggerilor ca l-au adus in discuție, se refera identitatea Partidului National Liberal, in cadrul USL. Știu ca au fost multe discuții cu privire la acest aspect, însa așa cum am mai spus si cu alte ocazii, nu cred ca se poate pune problema in felul acesta, ca vreunul dintre aceste partide sa isi piardă identitatea. Mai degrabă, cred ca USL reprezintă o soluție reala pentru Romania de astăzi, in care este nevoie pe de-o parte de masuri economice liberale, care sa revigoreze economia dar si de masuri sociale care sa vina in sprijinul categoriilor defavorizate de actuala putere.
          In final, pentru ca si blogerii liberali s-au arătat foarte interesați de activitatea Parlamentului European si de implicațiile deciziilor pentru Romania, va anunț ca, in contextul economic dificil, saptamana viitoare vom discuta la Strasbourg, printre altele, despre doua rapoarte extrem de importante. Acestea se refera la cadrele bugetare ale statelor membre, dar si la consolidarea supravegherii pozițiilor bugetare și coordonarea politicilor economice.

2 răspunsuri la “La o cafea cu bloggerii liberali”

  1. […] Depăşirile se reglează simplu, prin PUZ. Iar PUZ-urile sunt la Consiliul General şi Primăria Capitalei. De aceea nici nu e întâmplător că proiectul nu a avut până foarte recent un Certificat de Urbanism (mult după ce a ajuns SF-ul în Consiliul Local), iar când l-a obţinut acesta nu a putut preciza altceva decât ceea ce vedeţi mai sus… […]

  2. toto spune:

    doamna,pentru Monarhie nu stiu de ce trebuie DOAR ca Antonescu sa ajunge presedinte si nu se poate pune in discutie publica si facut ceva in acest sens de acum? Daca isi da demisia Antonescu si vine altcineva la Pnl candidat,adio monarhie,nu?! Sau inseamna ca trebuie sa stau 5 ani cu Antonescu si POATE apoi sa vrea Monarhie. Daca Antonescu dupa ce ajunge numai vrea Monarhie pentru ca a fost doar simpla tema electorala? Incepeti acum cu Monarhia,nu neaparat dupa,ca sa pot sa cred asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*
Website